5 remedii la domiciliu pentru a controla mirosurile si excesul de scurgeri vaginale

Igiena si obiceiurile sanatoase sunt foarte importante, dar uneori nu sunt suficiente atunci cand exista o crestere a secretiei vaginale sau mirosul acestuia este prea puternic. Aceste remedii sunt o alternativa interesanta pentru aceasta problema.

Secretiile vaginale sunt complet normale la femei si, mai presus de toate, necesare. In timpul ciclului nostru menstrual, este destul de comun ca acesta sa se schimbe in grosime, culoare si miros. Totusi, ce se intampla cand observam scurgeri vaginale in exces sau scurgeri vaginale anormale?

Mai intai, sa vorbim putin despre functiile sale. Motivul principal pentru care ar trebui mentinuta echilibrata este ca actioneaza ca un protector al zonei intime, deoarece previne dezvoltarea infectiilor sau ciupercilor.  In plus, este un lubrifiant necesar pentru a te bucura de relatiile intime.

Secretiile obisnuite sunt de culoare transparenta, care pot varia in nuante de alb sau galbui. In general, nu au un miros puternic si nu sunt o pacoste majora. Cu toate acestea, uneori acel flux creste brusc, isi schimba culoarea si mirosul sau incepe sa fie atat de puternic incat poate fi perceput fara efort.

In acest din urma caz, este foarte probabil sa fie vorba de o infectie cu drojdie, care este cauzata de o alterare a pH-ului natural al vaginului.

In aceasta situatie, trebuie sa mergem la ginecolog si sa urmam toate instructiunile lui. Vestea buna este ca exista mai multe tratamente naturiste care pot ajuta ca supliment si toate sunt incluse sub forma de bautura.

Amintiti-va: nu il utilizati niciodata ca unguent. Contactul cu zona intima poate fi periculos si chiar va poate inrautati situatia. Daca aveti dubii, consultati intotdeauna mai intai un specialist.

Solutii la domiciliu impotriva mirosului si a excesului de scurgeri vaginale

1. Infuzie de schinduf

Schinduful este o planta care are proprietati medicinale interesante. Este foarte recomandat pentru femei, deoarece se crede ca  promoveaza echilibrul hormonal, precum si ciclul menstrual, desi eficacitatea sa in tratarea secretiilor vaginale anormale nu a fost dovedita.

Ingrediente

  • 1 lingura de seminte de schinduf (10 g)
  • 1 pahar cu apa (200 ml)

Pregatirea

  • Zdrobiti bine o lingura de seminte de schinduf, daca este posibil cu ajutorul unui mojar.
  • Se fierbe paharul cu apa si se toarna peste seminte.
  • Se acopera cu un capac si se lasa sa se odihneasca 15 minute.
  • Consumati-l de pana la doua ori pe zi, timp de 10 zile.

2. Iaurt simplu

Iaurtul simplu este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a ajuta la combaterea ciupercilor si bacteriilor care cauzeaza infectiile vaginale. Se datoreaza concentratiei mari de lactobacili, bacterii sanatoase care au capacitatea de a regla flora vaginala pentru a modifica mediul de care au nevoie agentii patogeni.

Pentru a tine departe infectiile si ciupercile, cel mai bun mod este sa bei cel putin o jumatate de pahar de iaurt in fiecare zi. Daca observati orice tip de reactie sau suferiti de orice intoleranta asociata, consultati mai intai medicul dumneavoastra.

3. Usturoiul

Este considerat cel mai puternic antibiotic natural. Compusii sai activi contin proprietati antibacteriene, desi nu exista dovezi ca aportul sau functioneaza pentru a elimina aceasta problema. Puteti incerca sa-l includeti in meniuri, oricum:

Ingrediente

  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar cu apa (200 ml)

Pregatirea

  • Zdrobiti bine catelul de usturoi crud si adaugati deasupra un pahar cu apa fierbinte.
  • Se lasa sa se odihneasca 10 minute si se consuma infuzia.

4. Lapte si turmeric

Se crede ca o combinatie de lapte si turmeric ar constitui un simplu remediu antibacterian (datorita proprietatilor antibacteriene pe care acesta din urma le contine) care ar elimina drojdiile si ar mentine zona vaginala protejata. Cu toate acestea, nu exista suficiente dovezi care sa sustina siguranta sa cu privire la astfel de afirmatii; daca te hotarasti sa-l ingerezi, verifica mai intai sa nu esti alergic la niciuna dintre componentele sale.

Ingrediente

  • 1 lingurita de pudra de turmeric (5 g)
  • 1 pahar de lapte

Pregatirea

  • Se incinge  paharul cu lapte si apoi se adauga lingurita de praf de turmeric.
  • Se serveste cald si se repeta consumul in fiecare zi pana cand curgerea este ameliorata.

5. Ceai din frunze de guava

Frunzele de guava au proprietati antiinflamatorii, antioxidante si analgezice  care au fost folosite medicinal inca din cele mai vechi timpuri. Sunt de obicei folosite pentru a combate crampele menstruale si se crede ca ar putea actiona ca o solutie impotriva problemelor legate de excesul de scurgeri vaginale. Cu toate acestea, nu exista dovezi ale acestor cazuri particulare, asa ca este recomandat sa consultati mai intai un medic.

Ingrediente

  • 10 frunze de guava.
  • 1 litru de apa.

Pregatirea

  • Se toarna frunzele de guava intr-o oala cu un litru de apa si se lasa la foc mediu-mic, pana scade la jumatate.
  • Consumati infuzia.
  • Incercati o data pe zi timp de o saptamana.

In concluzie, amintiti-va ca este recomandabil sa alegeti doar unul dintre remediile pentru combaterea excesului de scurgeri vaginale mentionate aici, deoarece combinarea mai multor poate genera efecte nedorite. Completati utilizarea acestuia cu o buna igiena si adoptarea unor obiceiuri de viata sanatoase.