De ce compania ta are nevoie de un logo si cum sa o faci

Daca va construiti propria companie, trebuie sa luati in considerare toti factorii. Unul dintre ei este, fara indoiala, crearea unui logo. A avea un logo este o parte fundamentala a succesului, impreuna cu produse de calitate si referinte pozitive. Prin urmare, daca vrei sa stii cum sa faci un logo al companiei si de ce ai nevoie de el, iti vom explica toate detaliile in acest articol. 

Cum sa faci un logo al companiei

Pentru a fi cea mai reprezentativa imagine a marcii dvs., fiecare caracteristica din designul logo-ului trebuie sa fie justificata. Adica trebuie sa ai un motiv. Aceasta include atat forma pe care o alegeti, cat si culorile si fonturile. Totul ar trebui sa faca parte dintr-o naratiune coerenta a marcii.

Simplitatea este cheia

Primul punct pe care trebuie sa stii cum sa faci un logo al companiei este ca un logo trebuie sa fie simplu si diferit. Oricat de complex crezi ca este creierul uman, de cele mai multe ori preferam simplitatea. Tindem sa procesam mai bine informatiile si detaliile simple, deoarece ne amintim incredibil de bine. Destul de ciudat, crearea unui design simplu de logo este mai dificila decat crearea unuia complicat si elaborat.

Ganditi-va, de exemplu, la logo-uri precum Nike sau Apple. Ele sunt recunoscute de majoritatea si sunt despre idei simple si reprezentari perfecte ale personalitatii fiecarui brand. Acesta este primul punct de care ar trebui sa tii cont atunci cand creezi o imagine corporativa.

Pe de alta parte, este esential ca ideea ta sa fie unica. Logo-ul trebuie sa apartina marcii dvs. si nu altuia. Scopul este ca atunci cand oamenii se uita la asta, sa nu se gandeasca la nimic altceva decat la marca ta. Pentru a crea un design de acest tip va trebui sa efectuati o investigatie exhaustiva. Gasiti ce au facut concurentii dvs. si evitati sa repetati modelele.

Fiecare detaliu conteaza

Fiecare culoare, pictograma sau font pe care il includeti in design va transmite un mesaj sau altul. De exemplu, forma unui triunghi transmite dominatie si leadership, in timp ce un cerc transmite atemporalitate si totalitate. In ceea ce priveste culorile, portocaliul inseamna bucurie si activitate, in timp ce albastrul este calm.

Prin urmare, alegerea ce caracteristici sa includa sau nu in logo ar trebui sa fie un proces atent si constient. Sa spunem, de exemplu, ca vrei sa transmiti creativitate si leadership, dar si o personalitate de brand distractiva. Puteti concentra forma logo-ului pe leadership, in timp ce fontul poate transmite creativitate. Aspectul distractiv poate fi obtinut prin culoare.

Practic, trebuie sa fii constient de motivul pentru care iei deciziile de design si sa te asiguri ca fiecare dintre ele spune o caracteristica sau un aspect unic al marcii.

Alegeti fontul care va reprezinta

Selectarea fonturilor si modul in care sunt aranjate este la fel de importanta ca si utilizarea culorilor, imaginilor sau graficelor, deoarece oamenii asociaza aspectul unui cuvant pentru a determina cum se simt. Un brand puternic declanseaza o conexiune emotionala. Ceea ce vrei este ca tipografia ta sa trezeasca interesul, sa promoveze increderea si sa incurajeze optimismul. In acest sens, tipografia este o modalitate de a provoca acele sentimente fara ca oamenii sa-si dea seama.

De asemenea, este folosit pentru a comunica tonul vocii si personalitatea. Prin urmare, ar trebui sa alegeti un tip de caractere care sa reflecte ceea ce reprezinta compania dvs., fie ca este elegant, traditional sau modern. Desigur, trebuie sa fie placut din punct de vedere estetic si functional in acelasi timp. Asigurati-va ca numele companiei dvs. este clar si lizibil de la distanta si de aproape.

Complet scalabil

Un logo este afisat pe mai multe platforme de marketing pentru o expunere maxima si o perceptie eficienta a marcii. De la spatii mici, cum ar fi tava cu pictograme a unei aplicatii, pana la panouri publicitare. Gandeste-te la design astfel incat sa fie adaptabil oricarei situatii si loc. Adica, creati un design care este suficient de simplu si distinct incat oamenii sa nu aiba probleme sa il detecteze sau sa-l inteleaga, indiferent cat de mare sau unde este afisat. Cu alte cuvinte, trebuie sa fie scalabil.

Daca ati angajat un designer grafic pentru a crea logo-ul marcii dvs., cereti-i sa va trimita fisierele de design originale, astfel incat sa aveti libertate deplina sa va scalati sigla in sus sau in jos. Daca obtineti logo-ul de la un serviciu online de creare a logo-ului, asigurati-va ca alegeti un pachet de design care va ofera fisierul vectorial al logo-ului. Formatul vectorial pastreaza intacta calitatea designului la scalarea logo-ului.

Versatilitate

Un logo bun pentru a avea variatii. Daca va separati caracteristicile sau modificati culorile sau aspectul, trebuie sa va pastrati in continuare designul distinctiv. Cand proiectati un logo, ganditi-va daca diferitele caracteristici pot functiona independent sau cand isi schimba locul. Variatiile de logo va permit sa sarbatoriti ocazii importante, cum ar fi o piatra de hotar sau sa faceti parte dintr-o miscare mai mare, extinzand in acelasi timp acoperirea marcii dvs. si nu renuntati niciodata la identitatea.

Un design de identitate de marca realizat profesional ar trebui sa contina variante de sigla, cum ar fi un design doar cu pictograme, o optiune de culoare alb-negru, o optiune de culoare unica, o optiune de un singur nume etc.

De ce este important pentru companii un logo?

Acum ca stim cum sa facem un logo al companiei, sa vedem de ce este atat de important. Pentru inceput, este important sa clarificati ca logo-ul si site-ul dvs. nu sunt marca dvs. Brandul tau este experienta si perceptia pe care oamenii o au despre compania ta. Brandul reprezinta actiunile care se desfasoara pentru a-l construi. Adica la strategie.

Pe de alta parte, o identitate de marca este expresiile tangibile ale unei marci, cum ar fi logo-ul, tipografia, culorile etc. Acestea fiind spuse, logo-ul este important pentru afacerea dvs., deoarece comunica proprietatea, calitatea si valorile. Este imprimat pe toate produsele tale, cartea ta de vizita, site-ul web, retelele sociale si, cel mai important, in mintea clientilor tai.

Sigla dvs. este probabil una dintre primele interactiuni pe care oamenii le au cu afacerea dvs. si este sansa dvs. de a face o prima impresie buna, de a demonstra servicii de calitate si de a va exprima vizual scopul.

In acest sens, un logo bine conceput creeaza incredere si ii face pe utilizatori sa ramana in preajma. Le spune clientilor potentiali cine sunteti, ce faceti si cum le poate beneficia achizitia. Comunicati persoanelor care nu cunosteau compania dumneavoastra ca faceti (sau nu) o treaba buna. Daca logo-ul tau pare neprofesional, utilizatorii se vor indoi de calitatea produselor sau serviciilor tale. Oamenii fac judecati rapide si designul slab ii alunga.

Beneficiile de a avea un logo

Cand vine vorba de a sti cum sa facem un logo al companiei, trebuie sa tinem cont si de diferitele sale beneficii. In continuare, le subliniem:

Atrage atentia

Astazi suntem inconjurati de atat de multe mesaje din toate partile, incat durata noastra de atentie este foarte scurta. Se estimeaza ca companiile au aproximativ doua secunde pentru a convinge potentialii clienti ca produsele lor merita luate in considerare.

In acest sens, un logo poate capta rapid atentia consumatorilor si poate comunica valorile de baza ale unei companii. Aceasta perioada scurta de atentie este ceea ce ii face pe consumatori sa va judece afacerea dupa aspectul ei.

Este prima impresie

Dupa cum am mentionat anterior, un logo este prima prezentare a unei companii catre consumatori. Daca este bine conceput, poate starni interesul publicului sau il poate invita sa afle mai multe despre companie. Dimpotriva, iti poate face rau.

Aceasta prima impresie este modul tau de a comunica proprietatea asupra produselor sau a nisei pe care o domini. Logo-ul dumneavoastra reprezinta compania dumneavoastra ca autoritate in sector.

Este baza identitatii marcii tale

Succesul unui brand inseamna a spune o poveste care influenteaza emotiile clientilor, simplu si simplu. Si, desi este adevarat ca designul logo-ului este doar o parte din tot ceea ce reprezinta un brand, el serveste drept fundatie pentru naratiunea pe care este construita.

Culorile, tonurile si fonturile – toate acestea sunt determinate de povestea pe care incercati sa o spuneti, iar logo-ul dumneavoastra pregateste scena pentru aceasta poveste. Aceste elemente se vor extinde la toate materialele de brand, creand o identitate concreta si comercializabila.

este memorabil

Logo-urile sunt un punct de identificare. Este simbolul pe care clientii il folosesc pentru a va recunoaste marca. Cheia este sa-i faceti pe oameni sa va conecteze instantaneu logo-ul cu memoria lor despre ceea ce face compania dvs. si, mai important, cum ii faceti sa se simta.

Faptul ca un logo este un element placut din punct de vedere vizual si estetic il face sa declanseze o amintire pozitiva despre brandul tau, ceea ce numai numele companiei tale nu ar putea face.

Te diferentiaza de concurenta

A fi original cu logo-ul este esential, deoarece transmite consumatorilor tai ca esti unic. Mai sunt inca 50 de cafenele in cartier, dar a ta este unica, deoarece este dedicata durabilitatii, iar logo-ul tau verde si pamantesc conduce acest mesaj acasa.

Un logo al companiei poate comunica totul, de la antecedentele companiei pana la misiunea acesteia. Cu alte cuvinte, logo-ul tau este modalitatea ideala de a-ti transmite valorile si de a arata consumatorilor de ce nu esti ca concurenta ta.