Decorati-va camera de zi cu un buget redus: ce sa luati in considerare

Amenajarea Sufrageriei

Sa incepem cu partea cea mai grea a reamenajarii unei camere, adica a mobilierului. S-ar putea sa nu fie atat de greu sa alegi mobilier atunci cand ai un buget mare, dar un decor al camerei cu buget mic te poate pune in dificultate. Pentru a economisi costul mobilierului nou, refaceti-l pe cel vechi. Daca trebuie sa cumparati unul nou, investiti in mobilier multifunctional, deoarece are mai multe scopuri si este destul de util atunci cand aveti putin spatiu.

Rearanjarea

 Doar prin plasarea canapelei intr-un loc sau intr-o pozitie diferita poate face o diferenta enorma in ambianta. Diferenta majora este cauzata de canapea. Evitati sa o asezati in colt, deoarece arata destul de ponosit si face camera sa para mai mica.

Reutilizati

In loc sa cumparati mobilier nou, il puteti reface pe cel vechi. Revopsiti piesele din lemn si schimbati husa canapelei. Poti fi creativ in atat de multe feluri si poti schimba aspectul mobilierului tau vechi si plictisitor fara a cheltui atat de multi bani.

Mai putin inseamna mai mult

O camera de zi necesita mobilier, dar nu trebuie sa-l umpleti. Cu cat mai putin, cu atat mai bine. Va va face ca decorul sa para mai luminos, mai deschis si va imbunatati estetica intr-o mare masura. Elimina orice mobilier inutil si vei vedea cum isi schimba aspectul.

• Vopsit la pret accesibil

Refaceti peretii. Joaca un rol semnificativ in transformare a atmosferei din camera. S-ar putea sa gasiti lucrari scumpe de vopsea cu modele atragatoare si texturi luxoase in diverse reviste si online, dar ar putea fi prea scumpe. Puteti crea diverse texturi si modele elegante cu aspect scump pe peretii dvs. folosind mai multe tehnici si tipuri de vopsele (lucioase sau mate).

Culori solide

Utilizati vopsea indrazneata si solida pentru a se potrivi cu personalitatea dvs. Asigurati-va ca va complementeaza decorul si mobilierul.

Sabloane

Sabloanele sunt o optiune excelenta daca va plac modelele complicate, dar nu va puteti permite lucrari costisitoare de vopsire a peretilor. Sunt destul de accesibile si sunt sigure de utilizat. Puneti un sablon la alegere pe perete si aplicati vopseaua, uniform. Scoateti sabloanele si bucurati-va de frumoasa capodopera. Este usor si extrem de prietenos cu bugetul.

Daca va plac modelele mai simple, punctele si modelele geometrice,acestea va vor ajuta sa refaceti peretii vechi. Puteti lipi un model si sa vopsiti intregul perete. Odata ce vopseaua se usuca, indepartati banda pentru a avea un perete simplu, dar frumos.

Artistic

Peretii varuiti in alb sunt o panza goala, puteti experimenta pictand peisaje pentru a va descoperi talentele ascunse. Daca vi se pare ca aceste idei sunt complicate, abstractul va va salva intotdeauna ziua.

      Creati un afisaj

Hobby-urile tale pot fi benefice in decorarea sufrageriei tale, mai ales daca esti colectionar sau ai orice alt hobby artistic. Iata cateva modalitati prin care poti integra acest lucru in decorul camerei:

Adaugati rafturi

Rafturile sunt o modalitate excelenta de a utiliza spatiul vertical si sunt destul de ieftine (de instalat). Puteti chiar sa faceti un raft de la zero. Folositi piesele din lemn ramase dintr-o piesa de mobilier .

Mini biblioteca

Pentru un iubitor de carte, mini-bibliotecile se potrivesc incredibil cu atmosfera din living si creeaza o atmosfera estetica si sofisticata. Coloreaza carti pentru a adauga un plus de efort.