Idei utile care te vor ajuta sa amenajezi un living mic

Multe idei de amenajare a sufrageriei se învârt în jurul iluziei optice pentru a face zona să pară mai spațioasă. Astfel de strategii pot transforma o zonă îngustă și claustrofobă într-una care se simte confortabilă și placuta din punct de vedere estetic. Decorează într-un mod care maximizează lumina și spațiul și fii atent la modul în care folosești culoarea. Toate acestea pot face o mare diferență.

Este interesant să încerci lucruri noi. Uneori ideile tradiționale despre decorul sufrageriei nu sunt cea mai bună soluție pentru un spațiu mic. În loc să folosiți jaluzelele pentru ferestre, utilizați draperii lungi, curgătoare, deoarece acestea atrag atenția asupra spațiului vertical, extinzând astfel zona camerei. Camera dvs. de zi, indiferent de dimensiune, ar trebui să poată funcționa ca un spațiu de relaxare și distracție. Iată câteva dintre modalitățile noastre preferate de a face un living mic sa para mai spatios si mai aerisit.

Decorează cu oglinzi

Designerii plasează adesea oglinzile strategic în spatii mici, pentru a le face să arate mult mai mari si pentru a crea un spatiu cat mai Cozzy. Una dintre cele mai comune idei de a mari o sufragerie mică este aceea de a atârna o oglindă mare într-o locație centrală pentru a crea un punct focal. Pentru a reflecta lumina și a adăuga o ambianță plăcută, puneți-o în spatele unei surse de lumină, cum ar fi o lumânare sau o lampă suspendată. Dacă este posibil, poziționați o oglindă vizavi de fereastră, astfel încât să reflecte vederea și să ofere iluzia unei alte ferestre.

Ai tavane inalte?

O cameră are o dimensiune verticală, precum și una orizontală. Dacă camera dvs. de zi are tavan înalt, profitați la maximum de spațiul suplimentar decorându-l într-un mod care atrage privirea în sus. Draperiile din podea până în tavan sunt o modalitate elegantă de a atinge acest obiectiv. O altă idee excelenta este să umpleți spațiul vertical cu obiecte de artă. Această tehnică va face camera să arate mai mare decât este de fapt.

Utilizați culori neutre pentru o cameră de zi mică

Una dintre cele mai populare idei de a maximiza vizual sufragerie mică este utilizarea culorilor neutre pe pereți, podea, tavan și tapițerie pentru mobilier. O paletă de alb sau bej va extinde spațiul foarte mult. De asemenea, nuanțele calde tind să lumineze o cameră prin reflectarea luminii. Totodata, o culoare neutra conferă rafinament instantaneu și creează un mediu calmant.   

Alegeți mobilier cu aspect simplu

Când cumpărați mobilier, luați în considerare aspectul care trebuie sa fie cat mai simplu. Alegeți piesele de mobilier care au un aspect simplu si rafinat in acelasi timp, deoarece cele mai complexe vor părea ca fac spatial si mai mic decat este de fapt. Optează mai degraba pentru culori deschise si calde decât pentru cele mai întunecate. O canapea cu brațe subțiri și spate bine tapițat este de preferat uneia cu brațe masive și spate cu multe perne. Totodata, cateva scaune pentru bar in loc de o masa clasica de dining, te va ajuta sa ai mai mult spatiu liber. Dacă spațiul este restrâns, puteți alege un fotoliu confortabil in locul unei canapele.