Kate Moss dezvaluie experientele teribile pe care le-a trait in primii ei ani ca model: „A fost dureros”

„Top modelul” de origine britanica a fost sincer intr-un interviu acordat BBC Radio, difuzat duminica, 24 iulie. 

Popularul model Kate Moss (48 de ani) a fost mai sincer ca niciodata. Intr-un interviu la programul Desert Island Discs de la BBC Radio , difuzat in aceasta duminica, 24 iulie, topul dezvaluie experienta teribila pe care a suferit-o la varsta de 15 ani, cand tocmai isi incepea cariera. Britanica incepuse sa lucreze ca model la varsta de 14 ani, in 1988, dupa ce a fost descoperita de agentia Storm.

Deja in acel moment, Kate Moss a descoperit pericolele lumii modei si a invatat sa distinga langa cine ar trebui sa fie precaut. In timpul conversatiei, modelul explica ca intr-o sedinta foto de lenjerie intima un fotograf a amenintat-o ca trebuie sa-si scoata sutienul, la care a fugit.

„Aveam ca 15 ani si mi-a spus: „Da-ti topul. Am facut-o, asa ca am fost foarte timid ain privinta corpului meu si mi-a spus sa-mi dau sutienul jos. Am simtit ca ceva nu este in regula acolo, asa ca mi-am luat lucrurile si am fugit”, explica Kate Moss. Experienta, spune el, i-a „ascutit” instinctele si a facut-o capabila sa descopere „pe cineva rau de la distanta ” .

Kate Moss la un spectacol Fendi.

Kate Moss la un spectacol Fendi.

Dar acesta nu a fost singurul episod traumatizant pe care l-a trait Kate Moss cand si-a inceput cariera. In interviu, modelul face referire si la cateva fotografii alb-negru care se aflau pe coperta revistei The Face . Topul dezvaluie ca responsabilul pentru aceste imagini, chiar fiind prietenul ei, a facut presiuni asupra ei sa-si arate sanii . „Ea mi-a spus: „Daca nu-ti dai topul jos, nu te voi angaja pentru o filmare la Elle . A fost dureros . L-am iubit, dar era o persoana inselatoare. Imaginile sunt incredibile, asa ca el a obtinut ce si-a dorit si eu am suferit din cauza lor, desi pana la urma mi-au facut mult bine. Mi-au schimbat cariera”, marturiseste ea. 

Kate Moss isi aminteste si de o alta experienta proasta cand a pozat in lenjerie intima pentru Calvin Klein cu actorul Mark Wahlberg (51 de ani) in 1992, pentru care a trebuit sa ia anxiolitice inainte de sesiune. Pentru model, a poza in topless a facut-o sa se simta „obiectivata” si „vulnerabila” in acelasi timp .

Pe baza propriei experiente, Kate Moss i-a dat sfaturi fiicei sale, Lila (19 ani), care ii calca pe urme. Modelul, dupa cum comenteaza ea, i-a spus „nu face nimic din ce nu vrei sa faci” si ca „daca nu te simti confortabil intr-o sedinta foto, nu o face”. 

La fel cum a pus sub semnul intrebarii experientele neplacute pe care le-a avut la inceputul carierei, Kate Moss a profitat de conversatie pentru a-si apara prietenul John Galliano (61 de ani) si fostul ei partener, Johnny Depp (59 de ani), in al carui proces recent a depus marturie.

Kate Moss depune marturie la procesul lui Johnny Depp si Amber Heard.

Kate Moss depune marturie la procesul lui Johnny Depp si Amber Heard. 

„Cred in adevar, dreptate”, spune Kate Moss. „Stiu ca John Galliano nu este o persoana rea, a avut o problema cu alcoolul si oamenii nu sunt ei insisi cand beau si spun lucruri pe care nu le-ar spune niciodata cand sunt treji”, adauga ea.

In ceea ce priveste actorul si procesul sau cu Amber Heard (36 de ani), Kate Moss isi reitereaza sprijinul si afectiunea fata de iubitul ei intre 1994 si 1997. „ Cunosc adevarul despre Johnny. Stiu ca nu m-a impins niciodata in jos pe scari. A trebuit sa spun acel adevar”, spune modelul.