Oja de unghii semipermanentă – ghidul complet

Oja ta se tot ciobește după 2 zile? Sau manichiura ta își schimbă aspectul imediat ce ai spălat vasele? Nu intra în panică, acest articol te va introduce in lumea așa-zisei ojă semi. Aceste ohe semipermanente sunt de fapt produse pe bază de formulă care păstrează manichiura timp de 2-3 săptămâni fără descuamare, arătând impecabil.

Ce este un lac semipermanent?

Este un lac asociat cu un gel acrilic. După aplicare, lacul semipermanent trebuie pus sub o lampă UV pentru a se întări. Acest lucru permite lacului să țină timp de 2 până la 3 săptămâni.

Textura sa este aproape asemănătoare cu lacurile clasice și strălucește la fel de mult. Folosind acest produs poți face aceeași manichiură ca la versiunile traditionale.

Cum se aplică oja semi?

Înainte de a începe o sesiune de Nail Art, este imperativ să îți lustruiești unghiile cu o pilă de unghii sau cu o pilă cu capete freza unghii pentru a permite ojei semipermanente să adere cât mai mult posibil.

La fel ca atunci când faci o manichiură clasică, trebuie să aplici 4 straturi.

Primul strat  trebuie să fie o bază transparentă care să protejeze unghiile, al doilea și al treilea vor consta din lac semipermanent. Apoi, ultimul strat va trebui să fie un strat superior care va servi pentru a proteja totul.

Între toate straturile pe care le aplici, unghiile vor trebui plasate sub  lampa UV sau LED  timp de 30 de secunde. Acest lucru va face sesiunea de uscare mai rapidă.

O rutină cu cosmeticianul tău este necesară pentru întreținerea ojei tale dacă nu o faci singur.

Pentru a îndepărta corect un lac semipermanent, timpul de lucru este de aproximativ 15 minute. Începe prin a aplica ulei pe cuticule.

Când pui ulei pe cuticule, îți va proteja unghiile. Ulterior, lustruiești lacul cu mare grijă. Pentru a îndepărta oja de pe unghii, poți înmuia o dischetă de bumbac într-un agent de îndepărtare a lacului de unghii. Acesta din urmă nu trebuie să conțină acetonă.

Pentru a efectua corect această operație, produsul trebuie așezat pe unghie și la scurt timp după aceea să o înconjoare cu bucăți de folie de aluminiu. Lasă să acționeze 10 până la 15 minute și îndepărtează totul.

Dacă ai urmat corect pașii, lacul nu ar trebui să se desprindă ușor. Asigură-te că lacul este complet topit  înainte de a începe să îl îndepărtezi. Altfel, riști să elimini niște keratina și de pe unghii, iar asta nu este foarte bine pentru sănătatea lor.

De asemenea, ai grijă să nu dezlipești produsul  de pe partea laterală a unghiilor, nu va arăta deloc bine. Dacă ți s-a mai întâmplat, este posibil să nu fii foarte bine dispusă.

Sursa foto: Freepik