7 sfaturi pe care ar trebui sa le aplicati daca doriti sa opriti caderea parului

Obiceiurile, dieta sau genetica sunt cativa dintre factorii care provoaca caderea parului. Cu toate acestea, va spunem cateva sfaturi pentru a o preveni.

Caderea parului este un proces natural care apare in timp, la unele mai devreme decat la altele. Cu toate acestea, poate aparea la barbati si femei la varste mai mici, din diferite motive, cum ar fi stresul, de exemplu.

Esti unul dintre acei oameni care a observat ca iti cade parul din ce in ce mai des? Prin urmare, va recomandam sa urmati urmatoarele sfaturi pentru a opri aceasta problema.

Pierderea parului

In timpul tineretii putem pierde intre 50 si 80 de fire de par zilnic. Acest lucru se intampla deoarece ciclul de viata al fiecaruia este de la 2 la 7 ani. Odata ce acest ciclu este complet, fiecare folicul de par se pregateste sa formeze un nou fir de par in aproximativ trei luni.

Alimentatia necorespunzatoare, unele boli si tratamente, nervozitatea, stresul, modificarile hormonale si genetica pot fi unele dintre motivele caderii parului. De asemenea, unii agenti externi, cum ar fi schimbarile climatice, utilizarea anumitor produse chimice, precum si uscatoarele si fierele de calcat, contribuie la agravarea problemei.

Dupa cadere, se formeaza un nou par mai fin, cu un ciclu de viata mai scurt. Cand cade, acelasi proces are loc pana cand foliculul se inchide complet si nu mai creste.

Este normal sa pierzi putin par pe masura ce anotimpurile se schimba. Toamna este de obicei mai vizibil.

7 sfaturi eficiente

Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa aveti grija si sa va mentineti sanatatea parului.

1. Masati scalpul

Masarea scalpului ajuta la prevenirea caderii parului.

Este cel mai simplu lucru pe care il poti face pentru a preveni caderea parului. Acest lucru nu implica nicio cheltuiala financiara. Doar daca doriti, o puteti face aplicand ulei de migdale sau orice alt ulei esential.

Masajul zilnic al scalpului promoveaza circulatia sangelui si activeaza functia foliculului de par. In plus, este o tehnica de relaxare.

2. Sucul de ceapa

Desi nu este dovedit stiintific ca sucul de ceapa poate fi util pentru a preveni caderea parului (sau a o opri), exista cei care cred ca este si deci il aplica.

Se spune ca ar fi indicat sa freci putin suc de ceapa (de casa si proaspat) pe scalp inainte de a merge la culcare si sa-l lasi sa actioneze peste noapte. Dimineata, ar fi indepartat cu multa apa cu o spalare buna pentru a preveni ca mirosul sa ramana pe tine. Pregatirea ei este foarte simpla.

Ingrediente

  • 1 ceapa.
  • 1 pahar cu apa (250 ml).

Pregatirea

  • Pentru inceput, intr-un blender amesteca 1 ceapa decojita cu echivalentul unui pahar de apa. Amestecati cateva minute pana cand nu se formeaza cocoloase.
  • Functioneaza si cu usturoi si suc de ghimbir. Prepararea ambelor este aceeasi cu cea a sucului de ceapa. Folositi un singur suc o data, nu le amestecati.

3. Clatiti cu apa de cartofi

Se crede ca apa de cartofi si rozmarin este o optiune buna pentru a opri caderea parului.

Ingrediente

  • 3 cartofi.
  • Frunze de rozmarin (dupa gust).
  • 4 cani de apa (1 litru).

Pregatirea

  • Taiati cartofii in felii. Intr-o oala le amestecam impreuna cu frunzele de rozmarin si le punem la fiert intr-un litru de apa. Strecurati preparatul si lasati-l sa se odihneasca.
  • Spalati-va parul ca de obicei si folositi acest amestec ca clatire la temperatura camerei in fiecare zi. Cantitatea de ingrediente va depinde de lungimea parului tau.

4. Aplicati Aloe Vera

Pregatiti un suc cu  aloe vera  si ulei de cocos pentru a intari parul. Aplicati-l pe par, lasati-l sa actioneze o jumatate de ora, apoi clatiti-l cu samponul si balsamul la alegere.

Ingrediente

  • 1 frunza de aloe vera.
  • 3 picaturi de ulei de cocos.

Pregatirea

  • Pentru inceput, luati o frunza de aloe, curatati-o pentru a extrage cristalul si spalati-o foarte bine.
  • Apoi, in blender, proceseaza paharul cu trei picaturi de ulei de cocos. Apoi, odata ce se formeaza un amestec omogen, se aplica de la radacina pana la varf.
  • Puteti inlocui uleiul de nuca de cocos cu uleiul de masline sau de migdale, in functie de preferinte. Nu va faceti griji cu privire la mirosul de aloe vera, deoarece uleiul il va acoperi.
  • In cele din urma, repetati aplicarea o data pe saptamana.

5. Mananca mai multe proteine

Includeti mai multe alimente bogate in proteine ​​in dieta dumneavoastra zilnica pentru a opri caderea parului. Majoritatea alimentelor bogate in proteine ​​contin si vitamina B12, care te face puternic.

Amintiti-va ca functionarea corecta a organismului depinde in mare masura de nutritia pe care o oferiti. Aceasta include cresterea productiei de colagen si alti compusi esentiali pentru parul sanatos.

6. Niveluri mai scazute de stres

Stresul poate favoriza caderea parului. Practicati o activitate fizica precum mersul pe jos, inotul, ciclismul sau sportul la alegere, timp de minim o jumatate de ora pe zi in fiecare zi. Practicarea yoga ajuta, de asemenea, la scaderea nivelului de stres.

Discutia cu o persoana de incredere sau cu un specialist atunci cand te confrunti cu anumite situatii ajuta la reducerea stresului. O alta optiune pentru a-ti calma nivelul de anxietate, nervi si stres este sa bei ceaiuri din plante sau infuzii precum musetelul.

7. Ia vitamine

De multe ori incetam sa luam vitamine cand suntem deja adulti. Vitamina A este un antioxidant care stimuleaza glanda sebacee de la nivelul scalpului.

Vitamina B contribuie la producerea de melanina, care la randul sau stimuleaza circulatia sangelui. La randul ei, vitamina E promoveaza, de asemenea, circulatia si mentine foliculii de par sanatosi si activi.

Pentru a preveni sau a opri caderea excesiva a parului, cel mai bine este sa duceti un stil de viata sanatos si, daca problema persista, consultati un medic.

Amintiti-va ca o dieta buna poate face multe pentru parul dvs., asa ca nu uitati sa mentineti obiceiuri alimentare bune.