5 actori celebri si masinile lor legendare

Notorietatea filmelor depinde, de cele mai multe ori, de povestea pe care o spun, de personajele care o compun si – desigur – de masinile care o coloreaza. Asa se face ca putem vorbi astazi despre actori celebri si despre masinile lor legendare, fara de care istoria cinematografica nu ar fi fost la fel.

Un bogatas american afla ca sotia lui l-a inselat cu un francez, Marc (Alain Delon), si trimite oameni pe urmele lui, cerandu-le sa-l omoare. Dorind sa scape de urmaritorii sai, Marc se refugiaza intr-un azil de saraci unde le intalneste pe filantropista Barbara si pe verisoara acesteia, Melinda. Cele doua il angajeaza ca sofer, astfel ca lui Marc ii vine foarte usor sa se ascunda de oamenii bogatasului. Poza in care Alain Delon se afla alaturi de Jane Fonda (Melinda) in Ferrari-ul 250 GT California Spider ramane legendara.

Clint Eastwood  –  Ford Gran Torino 1972 – in filmul Gran Torino, 2009

Walt Kowalski (Clint Eastwood), un veteran al razboiului din Coreea, priveste cu scepticism lumea din jurul sau. Vaduv, batranul isi ocupa zilele conducand de colo-colo automobilul sau Ford Gran Torino, asistand la decaderea cartierului sau, afectat de violente bande de imigranti. Masina devine elementul central al filmului, de unde si titlu acestuia.

Steve McQueen – Ford Mustang – Bullitt, 1968

In 1968, Steve McQueen a jucat rolul detectivului Bullitt, din filmul de actiune cu acelasi nume. Mustang-ul lui Bullitt a devenit un star in randul masinilor folosite des in productii de cinema, dar si un simbol al societatii anilor ’60-’70. Scena de urmarire din film, cea in care McQueen goneste dupa criminali cu bolidul sau pe strazile din San Francisco, i-a asigurat un loc in aceasta galerie superbului automobil.

Sean Connery – Aston Martin DB5 – Goldfinger, 1964

Este cunoscut faptul ca franciza Bond pune intotdeauna mare pret pe automobilele care apar in filmele sale. Aston Martin DB5 este primul vehicul pe patru roti din seria James Bond si cel pe care legendarul Sean Connery l-a condus in Goldfinger. Dupa aceea, au urmat numeroase BMW-uri, Bentley-uri, Audi-uri sau alte automobile de diferite marci. Un lucru este insa cert: cand spui James Bond, spui Aston Martin DB5.

Nicholas Cage – Shelby Mustang GT500 – Gone in 60 Seconds

Recunoastem, dupa Steve McQueen si Clint Eastwood, aici s-ar fi impus o fotografie cu James Dean si superbele automobile pe care le-a condus de-a lungul timpului. Insa cum nu am gasit una pentru care sa avem drepturi de autor… am ales sa inlocuim cu un Shelby Mustang GT500 care  a starnit pasiunea multor pasionati de automobile. In filmul Gone in 60 Seconds, aceasta aparea sub numele de Eleanor. Masina este una foarte “naravasa”, deloc usor de condus. Shelby Mustang GT500 ramane un vehicul special, legendar.