Situatia la zi: cate blocuri din Iasi nu primesc caldura si de ce

1.189 de apartamente din municipiul Iasi (153 scari de bloc) nu primesc caldura in aceasta perioada a anului, anunta reprezentantii Dalkia Termo Iasi. Reprezentantii asociatiilor de proprietari nu au vrut sa incheie o esalonare de plata pentru restante cu furnizorul de energie termica. Numarul de apartamente fara caldura este in scadere, fata de cele 7.000 care se aflau in aceeasi situatia la sfirsitul lunii octombrie.

“Pana acum au fost semnate 64 esalonari la plata datoriei incheiate cu asociatii de proprietari, totalizand 3.600 apartamente, plus 70 de protocoale de esalonare incheiate cu consumatori finali cu care avem incheiate conventii individuale de plata”, a explicat Ana-Maria Icatoiu, director comercial Dalkia Termo Iasi.

Plati intirziate si “ciudate” de la firmele care administreaza imobile in Iasi

Reprezentantii furnizorului agentului termic mentioneaza ca multi clienti suna la call-center pentru a reclama faptul ca nu primesc caldura, desi s-ar afla cu plata intretinerii la zi. “Aceste persoane afla de la noi ca asociatia din care fac parte are de fapt datorii foarte mari la furnizori. De regula, in 2-3 zile, la presiunea locatarilor care afla de la Dalkia despre aceasta situatia, aceste asociatii au facut , de sume foarte mari intr-un timp foarte scurt. Cele mai multe cazuri de acest fel s-au inregistrat in contul unei firme de administrare imobile din municipiul Iasi, care pentru un bloc de 10 etaje a platit suma de 90.000 lei in 4 zile!“, a explicat Ana-Maria Icatoiu.

Cei de la Dalkia au inceput sa lipeasca afise in scarile de bloc unde locatarii nu stiu ca asociatia din care fac parte nu a virat mai departe banii pe care i-a incasat pe lista de intretinere. “Rugamintea noastra este ca toti iesenii care nu au caldura sa sune la Centrul de Apel non-stop gratuit 0 800 800 123, sa intrebe de ce nu li se furnizeaza si sa solicite asociatiei (presedintelui si administratorului) sa isi respecte obligatiile fata de locatari: sa incheie acord de esalonare a platii datoriei”, spun reprezentantii Dalkia Termo Iasi.

In cazul incheierii unui acord de esalonare de plata, furnizarea caldurii se face in maxim 2-3 ore.

Iesenii pot afla mai multe informatii pe acest subiect atit la numarul de telefon gratuit 0 800 800 123, cit si prin email la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la Biroul Relatii Clienti de pe Calea Chisinaului 25).