Ce trebuie sa discuti cu partenerul tau in materie de sex!

Cu partenerul de cuplu ar trebui sa poti vorbi despre absolut orice, chiar si despre problemele voastre sexuale, daca exista, sau despre preferintele fiecaruia in ceea ce priveste activitatea sexuala. Iata ce trebuie sa discuti cu partenerul tau in materie de sex!

Psihologii sunt de parere ca astfel de discutii, despre sex, sunt benefice cuplului si chiar ne ajuta sa fim mai fericiti alaturi de partener. Mai mult, studiile au demonstrat ca perechile care aleg sa vorbeasca despre aspectele sexuale au de 10 ori mai multe sanse sa dezvolte o relatie armonioasa si de lunga durata.

Stabiliti-va limitele

Orice persoana are anumite limite cand vine vorba de activitatile sexuale. Asadar, o prima discutie ar putea fi despre ce sunteti de acord sa faceti din punct de vedere sexual, ce sunteti gata sa experimentati si ce nu va place. In acest fel, partenerul nu-ti va cere ceva ce stie ca te deranjeaza si tu nu te vei simti prost din aceasta cauza. Este bine insa sa nu spui NU pana nu incerci.

Disfunctii sexuale

Disfunctiile sexuale nu sunt ceva de care sa ne mandrim, si din aceasta cauza vorbim foarte greu de problemele noastre in materie de sex. Poate fi vorba de ejaculare precoce, imposibilitatea de a atinge orgasmul sau lipsa libidoului, insa, orice probleme sexuale ati avea, le puteti rezolva doar comunicand si discutandu-va problemele.

Daca sunteti in fata unei probleme mai grave, care necesita ajutorul unui specialist, nu trebuie sa va fie frica sa cereti ajutorul. Oricum ar fi, sprijinul partenerului este foarte important pentru cel care sufera de o disfunctie sexuala.

Sincronizarea

De cele mai multe ori, nu aveti chef sa faceti sex in acelasi timp, din mai multe motive. Fie esti prostdispusa, fie te doare capul, fie ai mai mult de lucru la birou si esti foarte obosita. Nu trebuie sa faceti sex daca nu va doriti acest lucru, deoarece a face sex cand nu esti pregatit poate mai mult sa dauneze relatiei de cuplu.

Planificare

Chiar daca nu pare foarte romantic, planificarea partidelor de sex va poate ajuta. Specialistii sunt de parere ca asa ar trebui sa procedeze cuplurile care au foarte putin timp liber. In acest fel, te vei pregati din timp pentru partida de sex si poate chiar vei avea mai mult libido in ziua in care stii ca te vei bucura alaturi de partener de cateva momente tandre in doi.