Cum sa transformi niste anunturi in advertoriale seo care atrag potentiali clienti?

In era digitala se vorbeste foarte mult de copywriting si de importanta acestuia pentru succesul unei afaceri. Iar cand ne raportam la copywriting, automat vorbim de advertoriale seo.

Am discutat cu specialistii de continut de la agentia de marketing online abcseo care ne-au dezvaluit cum ar putea firmele sa creeze mai usor advertoriale capabile sa vanda.

“Pe de o parte anunt, pe de alta parte editorial – acesta este un advertorial. Apare in reviste sau publicatii online si sunt sorbite de catre cititori daca sunt bine scrise. Dar cand cititorii sesizeaza advertoriale seo care nu sunt atat de atractive sau care sunt umplute pana la refuz de publicitate, cu siguranta se vor indeparta de acest tip de continut.”

Cele mai bune advertoriale seo pot fi la fel de bune ca niste articole obisnuite, care nu au in spate vreun produs sau serviciu. O marca de vinuri va duce intr-o calatorie de traditie de sute de ani prin tehnici moderne. O marca de frumusete creaza o colectie de mod cu sfaturi de stil care incorporeaza un produs.  O agentie de turism va teleporteaza pe o insula de care nu ati auzit vreodata.

Aceste advertoriale seo sunt la fel de evocatoare si informative ca un editorial, dar ele trebuie in acelasi timp sa incorporeze un mesaj de brand, sa aduca informatii noi clientului si sa aiba un final care sa-l invite la o actiune.

Iata cateva bune practici in scrierea de advertoriale seo.

1. Care este esenta advertorialului pe care vreti sa-l scrieti?

Asta este partea de “anunt”. Strangeti informatiile care vreti sa ajunga la client. Acestea reprezinta fundamentul a ceea ce urmariti – o vanzare. Daca creati un comunicat de presa ori advertoriale seo, este util sa scrieti pe o foaie cele mai importante cuvinte cheie sau fraze pe o foaie separata. Tineti aceasta lista aproape cand scrieti continutul propriu zis.

2. Setati un ton si o intentie adecvata

Cand creati advertoriale seo este recomandat sa stabiliti de la inceput un ton. Cele mai multe advertoriale trebuie sa faca apel la cititorii publicatiei “gazda”.  De exemplu, daca scrieti pentru un brand de mobila de lux, scopul poate fi: crearea loialitatii pentru marca in timp, informarea consumatorilor si intarirea poftei pentru exclusivitate. Tonul va fi unul sofisticat si priceput. Publicul tinta are nevoie de amanunte despre mobila si doreste sa stie ca poate primi informatii personalizat. Tonul advertorial ar trebui sa fie formal sau juvenil si vesel, in functie de produsul sau serviciul pentru care creezi si desigur, in functie de publicatie.

3. Uitati de partea “anuntului”

Aceasta poate fi cea mai distractiva parte. Pentru a uita temporar ca scrieti un advertorial si nu un anunt, fiti convins ca oferiti informatii solide, ca folositi cuvinte cheie, ca ati setat tonul si intentia potrivite. Puneti pelerina de editorialisti si crosetati o poveste in jurul subiectului ales. Gasiti un subiect interesant, un detaliu al produsului sau serviciului oferit care conteaza cu adevarat pentru client. Invitati-va cititorii intr-o calatorie placuta, pentru a cunoaste ceea ce faceti si ceea ce oferiti.

4. Amintiti-va ca scrieti advertoriale seo

In aceasta etapa este momentul sa dati jos pelerina de editorialist si sa va amintiti ca sunteti un scriitor de anunturi. Reveniti si asigurati-va ca povestea pe care ati scris-o contine cuvintele cheie si caracteristicile produsului capabile sa-l conduca pe cititor spre destinatia potrivita. Asigurati-va ca ceea ce ati scris se potriveste perfect cu stilul domeniului in care activati.

Asa cum antonimele se atrag, intre informare si evocare exista o partida de dragoste, atunci cand vorbim despre advertoriale seo. In cele din urma, daca veti considera ca aveti nevoie de experienta unor profesionisti in continut, puteti apela oricand la serviciile unei agentii de marketing online, cum este abcseo.