Esti dependent de moda?

Revistele de profil numesc fashion victim pe cineva care nu iese din casa, bloc sau castel, dupa caz, daca nu e imbracat dupa ultimul racnet in materie de moda. Unele vedete din Romania se inscriu destul de exact in aceasta categorie. Altora putin le pasa si ajung in topurile de prost imbracati. Iata cat de mult se ghideaza dupa trendurile zilei patru dintre artistii care populeaza intrunirile mondene.

Adi Sna, unul dintre cei patru baieti de la Akcent, se declara un impatimit al modei. Ca si celorlalti colegi, lui Adi ii place sa se imbrace dupa moda zilei. E in stare sa se plimbe ore nesfarsite in magazinele de firma. Atunci cand ajungem cu concertele noastre pe undeva, ne petrecem tot timpul liber pe care il avem la dispozitie la cumparaturi. Eu, unul, nu fac atatea cadouri cate lucruri cumpar pentru propria persoana. Nu ma plictisesc niciodata sa dau iama prin rafturile magazinelor de haine. Nu cred ca sunt chiar fashion victim, dar ador sa fiu in trend. Cum in jurul baietilor de la Akcent roiesc manechine, iar ei participa des la parade de moda, nici nu le e greu sa fie dependenti de moda. Si toti beneficiaza de ajutorul unui stilist priceput.

Atunci cand se vede trecuta in rubrica “Prost imbracate”, Oanei Zavoranu nici ca-i pasa. Mie imi place foarte mult sa fiu eu insami, orice as purta! Daca eu ma simt bine cu un tricou mult deasupra buricului, atunci sa vorbeasca lumea cat o vrea. Stiu ca arat ok, asa ca nu ma complexez niciodata. Port fuste scurte, chiar daca unii spun ca ele nu mai sunt la moda. Asadar, Oana nu se considera nici pe departe dependenta de moda, chiar daca stie ca o persoana publica trebuie sa tina cont de sfaturile specialistilor. Vedeta tine la evidentierea personalitatii fiecaruia si crede ca a fi la moda este oricum o idee subiectiva.

Paula Chirila a avut mult de furca in trecut cu criticile din revistele de moda. Orice imbraca ajungea pe ultimele locuri in materie de finete vestimentara. Poate ca alegeam eu cele mai neinspirate tinute, dar am invatat intre timp ceva: poti urma indemnurile stilistilor, cu conditia sa te simti confortabil in imbracamintea aleasa. Cred ca o vedeta castiga prestanta daca personalizeaza ceea ce este la moda. Paula a facut multe greseli asumate, iar acum se ghideaza dupa gustul combinat al diriguitorilor in domeniu. Intotdeauna insa prefera sa ceara parerea oglinzii. Numai dupa ce se autoanalizeaza in reflexia lucioasa iese linistita din casa.

Anamaria Ferencs se considera, dimpotriva, o dependenta de moda. Pasiunea ei pentru haine nu poate fi potolita nici dupa ce cumpara un raft intreg. Dau multi bani si pe carti, fara indoiala, insa, recunosc, cheltuiesc cu mare placere sume importante pentru a fi bine imbracata. Nu ma tem neaparat de gura lumii, ci doresc sa arat cam cum le vad eu pe manechinele celebre in reviste. Pentru ca-si recunoaste meteahna, Anamaria poate fi iertata, nu-i asa? Mai ales ca pana si cei mai temuti critici ai designerilor au ajuns sa-i laude alegerile vestimentare.