Tipuri de avocati pe care ii poti angaja in diverse situatii

Avocații sunt persoane care dețin diplome academice în domeniul dreptului și au o licență valabilă pentru a practica aceasta profesie. Ei cunosc legea și ajută oamenii în problemele lor juridice. Există multe tipuri diferite de avocați pe piața si de aceea atunci cand ai o problema legala trebuie sa stii exact ce fel de avocat ai nevoie.

Dacă credeți că un singur avocat știe totul, vă înșelați!

Majoritatea avocaților își practică nișa și nu au neapărat informații complete despre restul regulilor și procedurilor. În acest articol vă vom arata tipuri diferite de avocați pe care trebuie să îi cunoașteți. Chiar dacă credeți că nu veți avea nevoie de unul, s-ar putea să existe o situație în viață în care va trebui să apelati la un avocat. Pentru a colabora cu cei mai buni avocati, intra aici. Mai jos, iti vom prezenta o listă cu cele mai cautate tipuri de avocați pe care trebuie să îi cunoașteți:

Avocați de familie

Aceștia sunt responsabili de soluționarea cazurilor interne legate de divorț, custodia copilului, distribuirea proprietății, tutela etc. Cea mai bună parte a avocaților de familie este că nu oferă doar asistență juridică, ci ajuta în egală măsură cuplul să se împace dacă pot. Natura muncii lor le cere să vina si cu o parte din latura lor emoțională pentru clienții lor. Așadar, dacă angajezi un avocat de familie pentru cazul tău de divorț, acesta îți va asculta complet cazul și va încerca apoi să găsească o modalitate prin care amândoi să cadeti de comun acord. Doar atunci când lucrurile se înrăutățesc, avocatul va continua procesul în instanțele de judecată.

Avocați pentru vătămări corporale

Avocații pentru vătămări corporale sunt esentiali atunci când una dintre părți o dă în judecată pe cealaltă din cauza cauzării de daune fizice sau emoționale. Deci, dacă cineva ar fi lovit de o mașină, i-ai putea înainta un caz pentru pagubele pe care le-a făcut. Vătămarea corporală nu include doar daunele fizice, ci cântărește în egală măsură pierderile emoționale care au fost cauzate unei persoane. Dacă ați suferit otrăvire alimentară după ce ați mâncat dintr-un restaurant, ați putea angaja un avocat pentru vătămări corporale pentru a continua cazul dumneavoastră. Avantajul unui avocat de vătămare corporală este că acesta vă va ajuta să obțineți compensația maximă împotriva daunelor cauzate de cealaltă parte.    

Avocați în afaceri

Sunt cunoscuți și ca avocați corporativi și sunt cruciali pentru o nouă afacere. Dacă începeți un business, atunci trebuie să angajați un avocat corporativ care să se ocupe de afacerile dvs. juridice și de problemele publice. Este obișnuit ca fiecare companie să asiste la numeroase probleme de pe piață. Avocații corporativi sunt bine pregătiți în domeniul lor și ajută afacerea în gestionarea, transferul si menținerea proiectului. Cu toate acestea, avocații din acest domeniu sunt preocupați în cea mai mare parte de contracte de muncă, impozite de stat, fuziuni etc. Aceștia pot, de asemenea, soluționa litigiile de muncă și alte probleme grave la locul de muncă. Cu toate acestea, majoritatea avocaților în afaceri au o taxă foarte mare, motiv pentru care lucrează adesea doar pentru organizații mari.

Avocați în planificarea imobiliară

Deși majoritatea oamenilor se abțin să vorbească despre moarte, o decizie conștientă este să vă pregătiți pentru aceasta înainte de a părăsi această lume. Ori de câte ori adulții mai în vârstă decedează, există întotdeauna șansa ca familia să se lupte pentru proprietate. Avocații de planificare imobiliară sunt responsabili pentru a-și ajuta clienții în sortarea activelor și proprietăților pe care doresc să le lase și să le împartă între copiii lor atunci când mor.