Tratamente naturiste impotriva melancoliei!

Episoadele de melancolie sunt ceva absolut normal pentru orice individ, sunt de parere specialistii. Putem fi melancolici dintr-o multime de motive: fie am pierdut pe cineva drag, fie cineva ne-a deziluzionat, fie ne-a disparut interesul pentru o activitate care ne placea, etc.

Melancolia este perceputa ca o stare de tristete, insa trebuie sa stii ca melancolia poate fi un proces de lunga durata. Daca si tu treci printr-o asemenea stare, iata cateva tratamente naturiste impotriva melancoliei!

Sunatoare

Ceaiul de sunatoare face adevarate minuni in lupta cu melancolia si depresia. Daca ai si episoade de anxietate, incearca sa combini sunatoarea cu valeriana sau musetel. O cana pe zi din aceste licori magice este suficienta pentru a-ti oferi o stare de bine.

Uleiuri esentiale

Si uleiurile esentiale ajuta, mai ales daca le folosesti drept uleiuri pentru aromaterapie. Alege intre uleiuri esentiale de caprifoi, castan dulce, salcie, balusca sau nuc. Cateva picaturi din aceste uleiuri te vor face sa te relaxezi si sa nu mai dai atata importanta lucrurilor negative din viata ta.

Aconitum

Un remediu foarte eficient atunci cand ai avut un soc emotional puternic este aconitum, denumirea populara omag. Se poate folosi sub forma de infuzie sau decoct, in perioadele grele din punct de vedere emotional.

Atentie insa la cantitate, deoarece omagul este otravitor si poate cauza chiar si moartea daca este consumat in exces. Intoxicatia cu omag se manifesta prin varsaturi, diaree, tulburari de vedere si auz, hipotensiune si hipotermie.

Ignatia

Planta este benefica in episoade de plans incontrolabil sau anxietate. Atunci cand nu te poti opri din plans, poti bea o ceasca de ceai de ignatia pentru a te calma.