4 lucruri esentiale pentru ingrijirea bebelusului

Pe langa pregatirea emotionala pentru noul membru al familiei, noii parinti trebuie sa achizitioneze si numeroase produse la care nu s-au gandit pana in acel moment, dar care vor fi indispensabile pentru ingrijirea bebelusului.

De la produse de baie, la cele de unica folosinta, cititi in continuare acest articol pentru a afla despre cateva lucruri esentiale pentru ingrijirea celui mic!

Scutece

Chiar daca achizitionarea scutecelor pare a fi o actiune foarte simpla la inceput, adevarul este insa unul cu totul diferit. Intrucat exista pe piata o gama variata de scutece, cum ar fi cele de unica folosinta, cele lavabile (reutilizabile), scutece create din diferite materiale, marimi si asa mai departe, toate aceste alegeri pot coplesi noii parinti.

Informati-va din timp despre avantajele si dezavantajele scutecelor lavabile si a celor de unica folosinta pentru a lua o decizie cat mai buna despre perioada de utilizare, iar apoi asigurati-va ca preveniti orice risc de iritatie a pielii celui mic prin alegerea marimii corecte.

Chiar daca primul gand ar putea fi alegerea scutecelor care sunt stranse pe fundul celui mic pentru a preveni orice scurgere, aceasta alegere ar putea cauza iritatie si ar putea duce la retinerea umezelii langa piele, lucru care poate cauza probleme cutanate aditionale.

Discutati cu medicul specialist despre masurarea corecta a bebelusului pentru a alege marimea corespunzatoare de scutece. Tineti minte insa, ca cel mic va creste destul de rapid, ceea ce inseamna ca va trebui sa alegeti alta marime de scutece dupa o anumita perioada!

Servetele umede pentru bebelusi

Aceste produse sunt la fel de necesare ca scutecele, intrucat pielea celui mic va necesita curatare frecventa si hidratare.

Spre deosebire de servetelele umede generale, care pot fi folosite pentru pielea adultilor sau pentru curatarea suprafetelor tari, servetelele umede pentru bebelusi sunt concepute special pentru pielea lor sensibila, ceea ce inseama ca nu exista compusi agresivi sau alti factori iritanti.

Comandati aici servetele umede pentru bebelusi sau discutati cu un farmacist despre recomandarile lui, daca nu stiti exact ce trebuie sa alegeti. Chiar daca aceste produse sunt in general sigure, cititi si respectati instructiunile de utilizare pentru a evita potentiale complicatii.

Sampon si gel spumant

La fel ca orice alt produs, sampoanele si gelurile spumante pentru bebelusi sunt create special pentru pielea sensibila a acestora. Multe dintre ele nu irita ochii si pielea, nu o usuca si mentine intacta bariera de protectie a pielii celui mic.

Atunci cand alegeti un astfel de produs, asigurati-va ca este cat se poate de natural si ca nu contine coloranti, parabeni, parfum sau orice alti compusi aditionali care ar putea avea un efect negativ asupra pielii bebelusului.

Aspirator nazal

Intrucat bebelusul nu isi poate sufla singur nasul atunci cand este congestionat, este treaba parintilor sa ii mentina libere caile nazale.

Pentru a realiza aceasta actiune este important sa aveti un aspirator nazal, care poate fi manual (din cauciuc si sub forma de para) sau electric.

Tot in aceasta categorie pot intra si picaturile sau spray-urile nazale care pot ajuta la decongestionarea nasului si la formarea mucusului, care apoi poate fi aspirat cu ajutorul dispozitivului nazal ales.

Discutati cu medicul specialist sau cu farmacistul daca nu stiti exact ce produs sa cumparati, pentru a primi recomandarile lor in functie de fiecare caz!

Pe langa toate aceste produse, trebuie luate in considerare si alte achizitii aditionale cum ar fi scaunul special pentru masina, hainele corespunzatoare vremii, produsele de ingrijire a pielii bebelusului si asa mai departe.

Informati-va despre toate nevoile celui mic, pentru ca acesta sa nu duca lipsa de nimic. Discutati cu medicii si cu farmacistii disponibili pentru a afla despre produsele cele mai sigure si mai bune pentru fiecare necesitate a bebelusului vostru!