5 chei SEO pentru a alege un sablon WordPress optimizat

Uneori cand ne gandim la designul sablonului nostru nu tinem cont de factorii SEO, din acest motiv va spunem care sunt cele 5 chei SEO pentru a alege un sablon WordPress optimizat 100%.

Atunci cand alegeti un sablon sau o tema pentru wordpress este unul dintre punctele importante, deoarece o mare parte din optimizarea pe pagina pe care o putem face va depinde de aceasta, sau vine implicit in blogul nostru wordpress… din acest motiv, in pe langa selectarea acestuia ca factor estetic, ar fi convenabil sa-l analizam din alte puncte de vedere precum SEO si uzabilitate.

1. Design adaptiv sau receptiv

In prezent, se estimeaza ca peste 30% din vizitele unei pagini provin de pe un alt dispozitiv decat PC-ul. Desi este mai putin de jumatate, daca nu dorim sa ne scadem rata de permanenta si sa mentinem rata de respingere scazuta, este foarte important sa avem grija de toti utilizatorii si sa avem un design responsive.

Un design adaptiv permite ca o singura versiune a site-ului nostru si prin intermediul foii de stil CSS sa fie reproiectata in functie de rezolutia ecranului in care il vedem. Acesta va crea un meniu mai accesibil si va elimina informatiile mai putin relevante pentru a imbunatati navigarea, de exemplu subsolul sau barele laterale

Atunci cand nu se alege un design non-adaptativ (non-responsive), traficul care vine de la dispozitive mai mici va suferi mai mult timp de asteptare pentru a se incarca si, prin urmare, utilizatorul se va obosi mai devreme si va naviga mai putin pe site-ul nostru. Pentru a masura viteza de incarcare exista diferite instrumente SEO, cum ar fi Google PageSpeed. Retineti ca timpul de incarcare este un element de care Google tine cont atunci cand structura pozitionarea Web.

Pentru a-l testa si a afla cum va arata in cele mai comune rezolutii (foarte important pentru a-l testa), navigati la pagina demo a sablonului la care va uitati. Odata ajuns acolo, reduceti dimensiunea ferestrei browserului, veti vedea cum vor fi repozitionate elementele, disparand si schimbandu-se.

2. Un sablon pentru fiecare tip de afacere

La ce te gandesti? Gandeste-te la ce este WordPress-ul tau si alege cel mai bun design care poate optimiza continutul pe care urmeaza sa-l incarci. Exista diferite tipuri (sau teme) pentru WordPress, asa ca inainte de a alege unul ganditi-va: ce continut voi publica? Articole, fotografii, videoclipuri… si ce stil o sa dau site-ului meu? Odata ce acest lucru este clar, putem alege intre multe modele, acestea sunt cateva dintre cele mai comune exemple: comert electronic, blog, portofoliu, vanzare (pagini de destinatie), etc.

3. Design simplu si usor (viteza buna de incarcare)

Inainte sa acordam multa importanta vitezei de incarcare pentru a fi responsabili in ceea ce priveste SEO, din acest motiv va sfatuim sa alegeti un design simplu si nu foarte supraincarcat, acesta va fi in general usor iar timpul de incarcare va fi mai mic decat restul teme. Asta nu inseamna ca este o tema urata sau prost pregatita, ea poate fi oricand adaptata, dar tinand cont ca mai putin inseamna mai mult.

4. Usor de configurat si editat

Am mentionat deja ca este mai bine sa alegeti un design simplu si curat pentru ca poate fi intotdeauna imbunatatit cu un design bun. Daca alegem un design usor de configurat, il putem edita asa cum ne dorim, asa ca atunci cand vine acest punct, mai bine stim ce facem.

Ce se poate schimba de obicei in sabloane daca trebuie sa atingeti codul? Tipografia, barele laterale, antetul, integrarea butoanelor sociale sau a formularelor de contact, printre altele.

5. Structura buna de continut

Nu in ultimul rand, verificati daca intreaga structura de continut este realizata corect, ca are o structurare buna a titlurilor (H1, H2, H3), titlurilor, modulelor de continut, precum incarcarea mai intai a barelor laterale decat a continutului. Retineti ca influenteaza si volumul Cuvantului Cuvant in timpul textului sau alt-ul imaginilor, daca dorim ca sablonul nostru sa fie optimizat, acesta trebuie sa permita o buna ierarhizare a continuturilor.

Sfaturi finale pentru alegerea unei teme WordPress

Inainte de a incepe, vizitati alte bloguri sau site-uri web care au aceeasi tema (adica vedeti ce face concurenta). Te va ajuta sa stii ce functioneaza, ce iti place si ce nu, dar, bineinteles, fii original si nu copia.

Investeste timp in cautarea si experimentarea diferitelor sabloane, nu te multumi cu primul pe care il vezi sau care are referinte bune. Amintiti-va ca functionalitatea este mai importanta decat designul.

Daca nu esti convins de niciun sablon gratuit, aminteste-ti ca exista si premium daca crezi ca merita, nu-ti face griji sa investesti niste bani, daca ai de gand sa-l recuperezi cu proiectul tau.