4 remedii pe baza de plante pentru a trata burta umflata

Burta umflata este o problema care afecteaza multe persoane. Astazi vom descoperi cum sa-i facem fata datorita unor remedii pe baza de plante care sunt foarte eficiente in tratarea acestei afectiuni.

Distensia abdominala este adesea insotita de durere si disconfort. Persoana care o sufera nu stie care este cauza care provoaca aceasta problema. Din acest motiv, astazi vom descoperi 4 remedii pe baza de plante pentru a trata o burta umflata.

Intoleranta la anumite alimente sau componente (de exemplu, gluten) poate fi una dintre cauzele umflarii burticii. De asemenea, consumul de mese copioase, mestecatul alimentelor cu gura deschisa (determina sa inghiti mult aer) sau consumul de bauturi carbogazoase pot fi, de asemenea, motive pentru distensia abdominala.

Remedii pe baza de plante pentru a trata burta umflata

Inainte de a sti cum sa tratezi o burta umflata, este important sa stii ce o poate cauza. Una dintre cauze este excesul de gaze, mai ales dupa mese. Si este ca mesele copioase necesita un efort suplimentar al stomacului, prelungind digestia si generand disconfort stomacal.

In mod normal, pentru a trata o burta umflata, folosim diferite medicamente (in principal tablete masticabile) care ne permit sa reducem acea inflamatie si sa ne simtim mai bine. Cu toate acestea, exista optiuni mult mai naturale.

1. Musetel

Musetelul este una dintre plantele populare cand vine vorba de disconfort digestiv.

Musetelul este un excelent remediu pe baza de plante pentru a trata burta umflata. De fapt, dupa cum arata articolul publicat de Jurnalul Mexican de Stiinte Agricole , este ideal pentru tratarea oricarei probleme de stomac.

De exemplu, daca am mancat o masa copioasa, consumul de musetel ne va ajuta sa grabim digestia pentru a ne simti mai bine. Va recomandam sa o luati, mai ales noaptea. Ei bine, pe langa tratarea burticii umflate si prevenirea acesteia, favorizeaza odihna buna.

2. Menta

Menta este un alt remediu foarte bun pentru a ameliora o burta umflata. Din acest motiv, infuziile de menta-penyroyal sunt foarte recomandate dupa masa. Permite o senzatie imediata de bine si favorizeaza digestia. Nu poate fi ignorat faptul ca are si proprietati antioxidante si antibacteriene, asa cum se arata in acest articol.

De asemenea, una dintre proprietatile unice este ca are un gust foarte proaspat. Daca dorim, putem adauga putina lamaie sau, de asemenea, putina miere. Este mai bine sa-l consumati numai dupa masa principala. Noaptea, este mai bine sa optati pentru musetel.

3. Golful

Dafinul este un alt remediu eficient din plante pentru a trata umflarea abdominala. In aceste cazuri, de obicei nu exista dafin sub forma de pungi de infuzie de consumat, dar trebuie sa achizitionam frunzele si sa pregatim un ceai de moda veche.

Unii oameni considera dafinul ca un adevarat tonic pentru stomac si este ca, atunci cand este consumat, imbunatatirea este notabila. Adaugand cateva foi de dafin intr-o cratita cu apa pe care o vom fierbe va fi suficient. Dupa ce am strecurat rezultatul, ne putem bucura de o infuzie foarte benefica.

4. Fenicul

Va trebui sa pregatim si feniculul asa cum am facut cu dafinul. Aceasta planta are un efect antiinflamator  care o face excelenta pentru ameliorarea burticii umflate si pentru promovarea expulzarii gazelor.

Este pozitiv sa o luam dupa o masa copioasa si sa o alternam cu optiunile anterioare pe care ni le-am expus. Desi feniculul si frunza de dafin dureaza putin mai mult pana se prepara, este bine sa le incerci pe toate pentru a vedea care dintre ele are cel mai mare efect asupra ta.

Recomandare pentru o burta umflata

Desi putem trata o burta umflata cu aceste solutii pe baza de plante, daca aceasta problema apare suficient de frecvent, trebuie sa spunem despre aceasta un medic de incredere. Motivul este ca, poate, solutia este eliminarea alimentelor care provoaca aceasta reactie in organism.

In prezent, numarul persoanelor care au un anumit tip de intoleranta a crescut considerabil, asa ca trebuie sa fim constienti de posibilitatea ca aceasta sa fie cauza burticii umflate.

In multe ocazii, intoleranta la unele alimente sau anumite obiceiuri poate juca un rol in declansarea distensiei abdominale.

De asemenea, trebuie sa ne imbunatatim obiceiurile alimentare. Mancatul incet si fara graba (mai bine stand jos), mestecat foarte bine fiecare aliment si sa nu consumam mai multe alimente decat are nevoie organismul sunt aspecte de care este important sa tinem cont.

Suferiti de obicei de balonare dupa masa? Nu se datoreaza intotdeauna meselor copioase? Speram ca acest articol v-a permis sa aflati despre diferite infuzii care va vor ajuta sa va simtiti mai bine daca suferiti de burta umflata.

De asemenea, va incurajam sa consultati medicul daca aceasta este o problema frecventa sau banuiti ca ati putea avea o intoleranta la orice aliment. In acest fel, nu va trebui sa apelezi atat de mult la aceste remedii pentru a te simti mai bine.