Alegerea avocatului pentru recuperarea daunelor de la asiguratori

Accidentele auto se intampla mereu, si cei care sunt soferi stiu ca astfel de situatii neplacute se pot intampla chiar si atunci cand conduci regulamentar. Ei bine, atunci cand vine vorba de recuperarea banilor de la firmele de asigurari, uneori poate dura chiar si mai mult de un an pana sa se intample acest lucru.

Tocmai din acest motiv, o solutie foarte buna este sa apelezi la un avocat specializat pe recuperarea daunelor de la firmele de asigurare.

Gradul de raspundere profesionala a avocatului

Intotdeauna o colaborare cu un avocat foarte bun care este membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, iti va oferi garantii sporite in ceea ce priveste rezultatul cazului cu care te confrunti. Poti gasi un Avocat Online, in cazul in care din anumite motive nu este posibil sa te deplasezi.

Pentru protejarea intereselor clientului sau, avocatul este obligat sa incheie o polita de asigurare de raspundere profesionala. Aceasta asigurare este menita sa acopere eventualele prejudicii care pot fi aduse clientului prin instrumentarea defectuoasa a cazului. Experienta avocatului este de asemenea foarte importanta.

Desi exista foarte multi avocati care afirma ca detin o experienta vasta in recuperarea daunelor de la asiguratori, lucrurile nu stau deloc asa. De aceea, este recomandat sa verifici veridicitatea acestor informatii. Poti face acest lucru prin analizarea informatiilor oferite de catre persoanele in cauza sau prin obtinerea de recomandari.

Comunicarea in relatia cu clientul

Cu cat avocatul cu care vei colabora prezinta mai multe date de contact, cu atat tu ca si client vei avea o siguranta mai mare ca inchei un contract cu un profesionist. Astfel, vei avea increderea ca vei crea o legatura stransa si permanenta cu avocatul pe toata durata desfasurarii dosarului.

Poti sa vezi mai mult din ceea ce te intereseaza, aici. Este esential sa ii comunici avocatului tau toate informatiile necesare pentru o colaborare cat mai buna si pentru a avea sanse cat mai mari de castig. Transmiterea catre client a unor informatii gresite in ceea ce priveste sansele sale de castig in cadrul dosarului, nu este doar imorala ci va produce si un foarte mare deserviciu acestuia.

Tocmai din acest motiv, trebuie sa acorzi o atentie deosebita alegerii avocatului. Nu te grabi atunci cand iei o astfel de decizie. Sansele tale sa iti recuperezi banii cat mai repede depind de profesionistul cu care alegi sa colaborezi. Prin urmare, asigura-te ca angajezi un avocat cu experienta si care stie cu exactitate ce trebuie facut intr-o astfel de situatie.

Capacitatea reala de castigare a cazului

In cele mai multe situatii, lipsa unui onorariu fix poate ascunde nesiguranta prestatorului serviciului juridic in ceea ce priveste castigarea cazului. Multi avocati obisnuiesc sa spuna clientilor ca le ofera facilitatea de a plati onorariul la finalul cazului. Evident ca acestia nici nu mentioneaza cat anume o sa fie onorariul.

Ei bine, aceasta propunere nu trebuie niciodata acceptata de catre client. Trebuie retinut faptul ca odata ce cazul a fost pierdut in instanta, beneficiarul despagubirilor nu mai are posibilitatea de a deschide un alt dosar care sa aiba acelasi obiect.

In ceea ce priveste avocatul, acestuia ii este interzis prin lege sa incheie un contract al carui onorariu sa fie unul exclusiv de succes. Un astfel de contract este considerat nul din punct de vedere legal, iar activitatea prestata in baza sa se face cu incalcarea legii.