5 locuri din România pe care merită să le vizitezi în orice perioadă a anului

România are numeroase zone minunate în care poți merge în excursie sau în vacanță, indiferent de perioada anului. 5 dintre ele le-am selectat în acest articol, după cum urmează:

1. Maramureș – O regiune specială din România, care îți oferă posibilitatea de a admira peisaje idilice indiferent care ar fi perioada anului în care alegi să vizitezi. Unele dintre cele mai frumoase peisaje de toamnă din România pot fi admirate aici, în timp ce iarna, mai ales când ninge, totul devine și mai frumos și poți face inclusiv plimbări cu trăsurile trase de cai. De asemenea, primăvara și vara, când totul în jur este verde, peisajele sunt la înălțime. La toate acestea se adaugă și căldura oamenilor din zonă și bunătățile locale din care te poți înfrupta. Ajuns în Maramureș, indiferent de perioada anului, poți face un drum și cu celebrul tren Mocănița, într-o atmosferă idilică.

2. Zona Bran – Moieciu – Unii consideră că peisajele de aici sunt la fel de frumoase precum cele din Austria. Indiferent de anotimp, o excursie în această zonă reușește să te deconecteze și să-ți dea o stare de bine. În plus, tot aici se află și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, Castelul Bran. Atrași de legenda lui Dracula, turiștii vin constant în acest loc, indiferent că sunt români sau străini. Au și motive să o facă, având în vedere că legenda lui Dracula este cunoscută în întreaga lume, după ce despre acest personaj s-au scris cărți, s-au făcut filme și seriale, iar popularitatea este susținută și de apariția Vlad Cazino. În acest cazinou, care este “casa” unui vampir jucăuș, oamenii au posibilitatea să joace pe Vlad Online Casino sloturi de la furnizori de top, jocuri de ruletă, blackjack, bingo și jackpot poker.

3. Oradea – Este orașul din România cu cea mai accentuată dezvoltare din ultimii ani. S-a investit masiv în infrastructură și în reabilitarea clădirilor, astfel că acest oraș a devenit unul dintre cele mai frumoase din România. Printre principalele obiective turistice din oraș se află Piața Unirii, sinagoga Zion și cetatea Oradea. Iar dacă stai bine cu condiția fizică, poți face o expediție către Dealul Ciuperca sau să urci în turnul Primăriei pentru o vedere panoramică superbă asupra orașului. Obligatoriu trebuie să faci și o plimbare pe Strada Republicii, unde vei găsi o mulțime de clădiri superbe, între care se remarcă Palatul Moskovits Miksa.

4. Timișoara – Va fi Capitală Culturală Europeană în 2023 și asta spune destul de multe. Centrul Timișoarei a fost înfrumusețat considerabil în ultimii ani, iar dacă îți place să te plimbi ore în șir pe străduțe este locul ideal pentru tine. Cu acest prilej vei înțelege de ce Timișoara mai este denumită și Mica Viena. În centru poți vizita numeroase palate cu o arhitectură specială, dar și Catedrala Mitropolitană din Timișoara, cu cel mai înalt turn ce ajunge la 83.7 metri, este un loc special. De asemenea, poți să încerci și o plimbare cu vaporașul pe Bega. Un amănunt inedit este acela că în Timișoara plimbările cu vaporașul fac parte din transportul în comun.

5. Bucovina – Un alt loc din România foarte primitor și cu mâncăruri alese este Bucovina. Indiferent de perioada anului în care alegi să îți petreci o vacanță aici cu siguranță te vei întoarce cu bateriile încărcate. Când vremea este caldă poți face drumeții, echitație, poți vizita Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, dar te poți reculege și la mănăstirile din zonă. Și în sezonul rece ai cu siguranță ce să faci în această zonă, întrucât sunt mai multe pârtii de schi omologate, există și telescaun, astfel că e un loc pe care trebuie să-l iei în calcul atunci când vrei să pleci în vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here