Top animale care provoaca alergii!

Foarte multe persoane manifesta alergii la animale, atunci cand sunt in compania acestora. Alergiile sunt ceva frecvent, atat in randul copiilor, cat si in randul adultilor. Insa, exista si persoane care prefera sa se confrunte cu o alergie usoara decat sa renunte la animalul preferat. Sa vedem care sunt animalele care provoaca alergii!

Pisica

Nu suntem neaparat alergici la parul animalelor, ci la pielea moarta a acestora. Atunci cand se curata, pisicile au in saliva o proteina cu potential alergenic. Aceasta saliva, si celulele moarte de la nivelul pielii care ajung in aer, pot sensibiliza o persoana si ii pot declansa alergia.

Cai

Chiar si pielea moarta a calutilor poate induce declansarea unei alergii. Simptomele acesteia sunt secretiile nazale, mancarimile la nivelul ochilor si chiar iritatii pe piele. Anumite persoane pot fi alergice si la porci, vaci sau alte animale crescute la ferma.

Iepure

Iepurele se curata in acelasi fel precum o pisica, asadar blanita lor este acoperita cu proteine alergice din saliva acestora. Multe persoane sunt alergice si la acarienii din rumegus, astfel ca medicii recomanda un test pentru a stabili cu exactitate factorul declansator al alergiei tale.

Caine

Cele mai bune rase pentru persoanele are sufera de alergii sunt cele care nu naparlesc foarte mult si care au parul mai scurt. Ciobanescul german, cockerul spaniol si rasele de vanatoare sunt cele mai indicate.

Hamster si porcusor de Guineea

Chiar daca nu sunt animalute de companie foarte raspandite, acestia pot declansa alergii. Urina acestora contine anumite proteine alergene care ajung in aer si care produc alergiile. Medicii avertizeaza ca si mancarea animalului poate cauza alergia la oameni.

Pasare

Excrementele si penele pasarilor contin anumite particule care provoaca alergii. Medicii recomanda persoanelor care au alergie la pasari sa nu foloseasca perne din puf de pasare.