Altruismul te face mai fericit!

Psihologii au ajuns la o noua concluzie: altruismul te face mai fericit! Sa vedem si explicatia pentru care se intampla acest lucru.

Schimbari hormonale

Se pare ca generozitatea contribuie la schimbari fiziologice care sunt asociate fericirii. Starea de bine si fericire este data de un hormon, numit serotonina, care se pare ca este secretat de catre corpul nostru atunci cand facem o fapta buna si ne place acest lucru.

Stil de viata mai activ

Altruismul conduce la un stil de viata mai activ. Psihologii sunt de parere ca o persoana generoasa are mai multi prieteni pe care se poate baza si este mult mai comunicativ decat persoanele egoiste.

Distrage de la propriile probleme

Atunci cand ii ajuti pe cei din jurul tau nu te mai gandesti atat de mult la problemele personale. Problemele altora te vor preocupa si vei incerca sa le rezolvi, atat cat se poate.

Imbunatateste stima de sine

Te simti mult mai bine dupa ce stii ca ai ajutat pe cineva care avea nevoie de ajutorul tau. Indiferent de ajutorul dat, vei observa ca acest lucru te va face sa te simti mai bine in propria piele.

Reduce singuratatea

Atunci cand faci acte caritabile si esti generos cu cei din jurul tau, cunosti o multime de oameni si iti formezi anumite relatii de prietenie. Acest lucru reduce singuratatea si nu te lasa sa te izolezi.