ApaServ are de incasat 180 de miliarde de lei vechi

Directorul ApaServ Valea Jiului, Costel Avram, a declarat luni, in cadrul unei conferin­te de presa, ca furnizo­rul de apa din Valea Jiului are de recupe­rat 180 de miliarde de lei vechi, cele mai mari restante inregi­­-strandu-se la popula­tie. Daca datornicii nu isi fac angajamente de plata, risca sa ramana fara apa, directorul ApaServ amenintand cu „debransari masive”.

„Avem de incasat 180 de miliarde de lei vechi, din care de la populatie 120 de miliarde si 54 miliarde de la agenti economici”, a declarat Costel Avram.

Potrivit sursei citate, cine nu isi va face reesalonari de plata si nu va achita din datoriile catre furnizorul de apa vor fi debransati. Directorul ApaServ da un ultimatum si locatari­lor din blocul social din Colonie, care au termen pana pe 30 iulie pentru a-si face reesalonari, in caz contrat acestia urmand sa fie debransati. La blocul social din Colonie datoriile au ajuns la 500 de milioane de lei vechi. Din cele 118 familii care locuiesc in bloc, doar 20 sunt cu plata facturilor la apa la zi.

„In Colonie am avut o dicutie cu primarul. Am dat drumul la apa, dar asta nu inseamna ca problema este rezolvata. Datoriile sunt de 500 de milioane, din care nu au platit nimic. Sunt 118 familii, din care 20 au platit la zi, diferenta nu s-a platit. Sunt 54 cu angajamente de plata, am luat 20 de milioane din 500 de milioane. Daca pana pe 30 nu-si fac reesalonari, daca nu platesc, le opresc apa. Acea locatie este proprietatea primariei. Voi incerca sa fac un contract cu primaria, noi suntem o societate comerciala, iar cei care iau masuri sociale sunt Ministerul Muncii si primariile, noi nu facem protectie sociala”, a mai spus Avram.

Acesta a precizat ca in ultimele doua saptamani, ApaServ a trimis 535 de somatii, 285 de persoane prezentandu-se pentru a achita, pe loc, sumele restante, strangandu-se astfel undeva la 250 de milioane de lei vechi.

Directorul ApaServ declara ca la acest moment ApaServ nu are un leu datorie la bugetul de stat si ca 6,7 miliarde pe luna sunt achitate lunar la bugetul de stat, alte 3,2 miliarde catre ApaServ.