Vine vara: stii ce alimente isi pierd calitatile nutritive in frigider?

Suntem in pragul verii și piețele incep sa abunde in fructe și legume proaspete, din culturile de anul acesta. Proaspat culese, calitatile lor nutritive sunt maxime, si prin cateva trucuri de depozitare le putem pastra astfel suficient de mult cat sa profitam din plin de ele.

Unele dintre aceste alimente trebuie ferite cu orice preț de frigider, iar Huffington Post a intocmit o lista cu cinci legume si fructe proaspete pe care nu ar trebui sa le țineți la rece.

Roșiile se coc in soare, iubesc caldura și urasc frigul. Acest lucru nu se schimba nici dupa ce sunt culese. In concluzie, frigiderul nu este un loc ideal pentru a pastra roșiile. Raman bune de gatit, dar nu mai au același gust daca sunt mancate  crude. Cel mai bine este sa le ții pe bufet, dar nu in bataia razelor de soare.

Și busuiocul adora caldura, iar perioadele lungi petrecute la rece nu fac altceva decat sa il ofileasca. Cel mai bine tratați busuiocul ca și cum ar fi o floare proaspat taiata.

Cartofilor le priește racoarea, dar nu și frigul. Mulți dintre noi nu avem pivnița, așa ca cel mai bine e sa ii ținem intr-o punga de hartie in cel mai racoros loc din casa. O camara este ideala. De ce punga de hartie? Pentru ca permite cartofilor sa respire mai bine decat intr-o punga de plastic și nu putrezesc atat de ușor. De ce nu in frigider? Frigul transforma amidonul din cartofi in zahar mai repede, iar asta le afecteaza gustul, textura și modul in care se gatesc.

Cepele trebuie ferite de umezeala și sunt mai bine ținute in camara, decat in frigider. De asemenea, lipsa de aer din frigider va face ca acestea sa se strice, la fel ca și depozitarea in apropierea cartofilor, care emit umiditate. Pastrați cepele intr-un loc racoros, uscat, bine ventilat și intunecat. Lumina poate face ca acestea sa se iuțeasca. Ceapa verde, spre deosebire, are un bogat conținut de apa și este de preferat sa fie ținuta la frigider.

Avocado se coace abia dupa ce e rupt din copac. Daca ai cumparat un avocado tare ca piatra, nu il baga la frigider, pentru ca incetinește procesul de maturație. Doar daca e foarte copt și nu vrei sa il folosești foarte curand e indicat sa pui un avocado in frigider.