Cei mai buni 4 actori care nu au castigat un Oscar pentru actorie

In ciuda unor controverse suferite in ultimii ani, Oscarurile raman cea mai prestigioasa emisiune de premii de la Hollywood, iar statuia este inca un premiu ravnit pentru toti marii actori. Din pacate, nu toata lumea poate castiga, adica unii dintre cei mai buni, printre care si Leonardo DiCaprio pana in 2016, pierd premiul.

Cu actori precum Willem Dafoe si Robert Downey Jr. printre lista stralucitoare al acelor actori care nu au primit Oscar pentru actorie, pe Ranker au existat multe optiuni pentru fanii filmului. Cu toate acestea, dupa ce au votat care merita sa fie considerati cei mai buni din acest grup specific, acesti actori s-au pozitionat in frunte.

Hugh Jackman

Desi Hugh Jackman este cel mai faimos pentru munca sa iconica ca Wolverine in franciza X-men , CV-ul sau de actorie are o multime de varietate. Fie ca isi flexeaza muschii si ghearele in rolul sau de succes sau canta o melodie sincera de rebeliune din Les Miserables , pentru care a primit singura sa nominalizare la Premiul Oscar, Jackman lasa intotdeauna o mare impresie, astfel vezi pe ivip mai multe.

Una dintre cele mai bune spectacole de film ale lui Hugh Jackman a fost vreodata in Logan, unde a reusit sa arate o latura diferita a super-eroului care se simte mai batran si nu chiar atat de invincibil ca inainte. Actorul australian a omorat rolul din 2000 si este timpul sa i se recunoasca marea sa lucrare.

Edward Norton

Nominalizat la trei premii Oscar in cariera sa ilustra, este o surpriza ca inca lipseste un Oscar din cabinetul de trofee al lui Edward Norton. Prima sa nominalizare a venit in 1996 pentru rolul sau remarcabil ca Aaron Stampler in Primal Fear . In 1999, actorul a jucat un rol in Fight Club , un alt film grozav care a divizat publicul la acea vreme.

Desi cariera lui Norton a inclus si unele neajunsuri, cum ar fi nenorocita film cu supereroi din 2008 The Incredible Hulk , el a revenit mereu, primind o alta nominalizare pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru Birdman in 2014. La 52 de ani, Norton a avut deja o cariera incredibila si nu ar fi surprinzator daca are mai multe sanse sa castige premiul.

Ralph Fiennes

O stea cu pregatire clasica a scenei si a filmului, Ralph Fiennes a obtinut mai intai succes international pentru rolul sau de nazist Amon Goth din Schindler’s List a lui Stephen Spielberg . Dupa ce a primit deja o nominalizare la Oscar pentru acel film, Fiennes a continuat sa joace intr-o mare varietate de filme apreciate de-a lungul anilor 90 si 2000.

In 2005, Fiennes a intrat in rolul lordului Voldemort pentru primul film Harry Potter si, in retrospectiva, este greu de imaginat pe altcineva ca Lordul Intunecat. Fiennes a primit, de asemenea, prima sa nominalizare pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa in rolul Contelui Almasy din The English Patient in 1996, desi a pierdut in fata unei performante memorabile de Nicolas Cage in Leaving Las Vegas.

Willem Dafoe

Cu nu mai putin de patru nominalizari la Oscar de-a lungul unei cariere de succes imens, nu sunt multi actori care sa pretinda ca au ajuns la fel de aproape de premiu ca Willem Dafoe fara a-l atinge vreodata. Desi Dafoe este poate cel mai faimos pentru rolul sau in filme de succes precum franciza Spider-man , in care a jucat rolul lui Green Goblin si John Wick , el se simte la fel de confortabil in drame sincere si chiar comedii.

Performantele sale din The Florida Project si At Eternity’s Gate i-au adus ambele nominalizari la Oscar in ultimii ani, acesta din urma pentru cel mai bun actor, pentru subtilitatea si profunzimea lor. Anul trecut, s-a intors in rolul lui Green Goblin in filmul MCU Spider-Man: No Way Home , spre bucuria fanilor.