Produsele de curățenie pentru HoReCa – cum să le alegi corect

Se spune că prima impresia contează, la fel se întâmplă și cu serviciile din industria HoReCa. Contează modul în care îți servești clienții, calitatea mâncării și condițiile de cazare, pentru că determină decizia oaspeților de a mai apela la serviciile tale. 

Cele mai reușite experiențe sunt date de un standard ridicat de curățenie. Iar pentru o igienizare și curățenie ca la carte, va fi necesar să apelezi la echipamente de curățenie profesionale, detergenți și soluții pentru pardoseli sau spații sanitare, dezinfectanți și odorizante.

Pe lângă aceste  produse curățenie se vor regăsi și consumabilele din hârtie: de la role industriale de hârtie, șervețele, prosoape și role medicale, la hârtie igienică. 

Fiecare business din domeniul HoReCa decide ce produse să folosească, atâta timp cât se respectă standardele de curățenie impuse. Însă cu produse de curățenie de calitate și certificate vei economisi timp, dar și bani.

În continuare amintim importanța curățării în profunzime a covoarelor și canapelelor, iar aici vei apela la mașini de spălat și aspirat, sau mașini pentru curățarea podelelor. 

Cum să alegi corect produsele de curățenie din HoReCa?

Poate că în continuare principalul criteriu de selecție (din majoritatea locațiilor HoReCa) este prețul, cu toate acestea mai sunt și alți factori de care e recomandat să ții cont:

  • alege produse care sunt testate și aprobate, dar care vor aduce și un plus confort

  • dispenser sapun cu senzor și dozatoare, uscătoare de mâini și par, dar și dezinfectanți avizați de Ministerul Sănătății

  • optează pentru produse de dezinfectare și protecție în profunzime. Conform regulilor, atât angajații cât și clienții trebuie să fie protejați în acest domeniu. 

  • angajații vor purta echipamente de protecție, mănuși, măști și vor avea grijă să respecte toate regulile de igienă impuse

  • la păstrarea igienei se folosesc și produsele de catering și accesorii specifice (de unică folosință). După folosire ele vor trece prin procesul de aruncare și reciclare. 

  • pentru o curățare atentă în HoReCa se folosesc soluții precum: detartranți (ideali pentru îndepărtarea depunerilor de piatră și murdărie din băi, bucătării sau chiar de pe ustensile), produse pentru curățat geamuri și oglinzi (vor avea ca și efect curățarea și strălucirea), detergenți pentru aragaze și veselă (produse cât mai eficiente, dar care să nu atace pielea).

Factorii decisivi de care să ții cont în alegerea produselor de curățenie sunt variați, la fel ca nevoile clienților, care devin tot mai complexe. Atenție la concentrația și timpul de acțiune al fiecărui produs ales, și să dețină Avizul cu parametrii de activitate microbiologică. 

Fie că vorbim de un hotel, restaurant, pensiune, bar sau cafenea – o igienă perfectă se obține doar folosind produse profesionale de calitate, certificate și alese pe specificul spațiului unde vor fi folosite.