Cum construiești o cușcă pentru câine: unelte necesare

Sursa foto: Unsplash.com

Orice câine ținut la curte are nevoie de un adăpost al lui, chiar dacă pare că se simte foarte confortabil când doarme tolănit la umbră sau în balansoarul de pe terasă. Cotețul câinelui nu este doar un loc de dormit, ci are o semnificație mai profundă pentru animal, făcându-l să știe că are un loc numai al lui în care se va simți mereu confortabil și în siguranță.

Un câine poate face multe pe lângă casă, însă din păcate nu este capabil să-și construiască un coteț, așa că va trebui să-i dai tu o mână de ajutor. Punem și noi umărul cu  listă de unelte de care ai nevoie și câteva sfaturi pentru utilizarea lor

Fierăstrău

Poți să mergi pe varianta clasică a fierăstrăului manual, însă dacă vrei să meargă treaba mai repede, îți recomandăm un ferăstrău electric. Nu ai așa ceva în gospodărie? Nu-i nimic; poți găsi orice model dorești la Masif, unul dintre principalii furnizori de scule electrice, utilaje și echipamente din România.

Vei avea nevoie de fierăstrău pentru a tăia scândurile și plăcile de OSB sau PFL din care urmează să clădești cotețul.

Bormașină

Construcția trebuie să fie una solidă, pentru a nu se prăbuși pe locatarul patruped la prima rafală de vând mai serioasă. De aceea este de preferat ca elementele din lemn să fie prinse cu șuruburi, în loc să le bați în cuie.

Degeaba ai șuruburi dacă nu ai și o unealtă de găurit, așa că necesarul de scule trebuie completat și cu o bormașină. Cu ajutorul acesteia vei da găurile pentru prinderea șuruburilor, iar dacă este dotată și cu capete de înșurubare, ai mai rezolvat o problemă. Dacă nu, va trebui să înșurubezi manual, cu o cheie sau o șurubelniță.

Ruletă

Cotețul trebuie construit în funcție de statura câinelui, pentru a avea garanția că acesta încape înăuntru și are suficient loc pentru a se face comod. În funcție de cât e de mare, poți aprecia dimensiunile cotețului, iar pentru a stabili exact dimensiunile elementelor de construcție, ai nevoie de o ruletă.

Nu, nu trebuie să dai fuga la cazinou, pentru că e vorba de cealaltă ruletă. Cea de măsurat… O găsești sigur în atelierul din magazie sau în trusa de scule!

Pistol de vopsit

Deși nici nu te-ai apucat de treabă, dăm timpul puțin înainte și ne închipuim că ai terminat de construit cotețul. Totuși, parcă arată prea trist nevopsit și nici viitorul locatar nu dă din coadă foarte încântat de aspect.

Pentru ca toată lumea să fie satisfăcută, trebuie să și vopsești cotețul, iar în acest sens ai nevoie de un pistol de vopsit. Dacă pistolul e pneumatic, bineînțeles că îți trebuie și un compresor pentru a-l pune în funcțiune.

În cazul în care preferi varianta electrică, ar fi potrivit un pistol cu acumulatori, pentru a nu fi nevoit să întinzi prelungitoare prin toată curtea, până la cea mai apropiată priză.

De ce materiale ai nevoie

Pentru a folosi aceste unelte ai nevoie și de materiale adecvate, așa că pe final vom face și o scurtă trecere în revistă a acestora.

Am vorbit deja de plăcile de OSB sau PFL din care se construiesc pereții cotețului, dar și podeaua și acoperișul. Mai ai nevoie de patru stâlpi din lemn care se montează în cele patru colțuri pentru a se fixa de ei pereții, și alți patru stâlpi pe care se va monta acoperișul. Acești din urmă se montează în interior, doi pe peretele din spate și doi pe cel din față.

Pentru o mai bună izolare termică poți căptuși pereții interiori cu plăci de polistiren, iar pentru izolarea acoperișului poți folosi o membrană bituminoasă.

După ce ți-ai procurat tot arsenalul de scule și materiale, nu îți mai rămâne decât să te apuci de treabă pentru a-ți vedea cât mai repede prietenul patruped așezat la casa lui. La propriu, nu la figurat…