Cum sa planifici un an de calatorie

A petrece un an intreg calatorind este un vis pentru multi oameni. Cu toate acestea, necesita multa pregatire. Nu va faceti griji, totusi. Daca ramai organizat si iti dai suficient timp, poti face acest vis sa devina realitate. Incepeti sa planificati cu un an in avans, astfel incat sa aveti timp sa va descrieti si sa va rezervati calatoria, sa obtineti toate documentele de care aveti nevoie, sa economisiti cheltuielile de calatorie si sa va pregatiti pentru marea dvs.

Faceti o lista a locurilor pe care doriti sa le vizitati cu un an inainte de data plecarii

Primul pas in etapa de planificare este sa faceti o lista larga a tarilor si zonelor pe care doriti sa le vizitati. Deoarece planificarea va dura mult timp, acordati-va un an intre inceperea procesului de planificare si data dvs. de plecare eventuala. Discutati despre plan cu toti tovarasii de calatorie si ganditi-va la locurile in care ati dorit intotdeauna sa mergeti. Elaborati o lista principala a locatiilor pe care doriti sa le vizitati in cursul anului.

De asemenea, va recomandam sa vizitati mai multe orase sau site-uri dintr-o singura tara. Contabilizati si asta.

Aceasta lista nu trebuie sa fie lista finala a destinatiilor dvs. Este mai degraba o etapa de brainstorming inainte de a analiza mai multe detalii. Enumerati toate locurile pe care ati putea dori sa mergeti inca fara limitari, apoi lucrati la reducerea listei in timp ce faceti mai multa planificare si vedeti ce este posibil cu cronologia si bugetul dvs.

Verificati daca tarile din lista dvs. au recomandari de calatorie

Din pacate, unele locuri din intreaga lume nu sunt in siguranta pentru a calatori. Unele sunt zone de razboi active, unele se confrunta cu epidemii, iar altele sunt supuse unor forme de neliniste. Protejati-va siguranta evitand zonele care au recomandari oficiale de calatorie. Cautati recomandari cu privire la tarile pe care doriti sa le vizitati. Daca exista un risc ridicat, eliminati acele locuri din itinerariul dvs.

Uneori, doar o anumita zona dintr-o tara are consultanta. In aceste cazuri, este posibil sa nu fie necesar sa eliminati intreaga tara din lista, doar o anumita regiune.

Amintiti-va ca, chiar daca o tara nu are o consiliere de calatorie impotriva acesteia, calatoria este totusi potential periculoasa. Fiti intotdeauna vigilenti si nu va puneti in situatii periculoase.

Elaborati un itinerar pentru fiecare locatie pe care o vizitati

Cand stiti in general ce tari si orase vizitati, uitati-va la ce puteti face in fiecare locatie. Faceti o lista de cluburi, restaurante, situri istorice, muzee si orice alte atractii pe care doriti sa le vizitati. Planificati-va itinerariul, astfel incat sa puteti profita la maximum de timpul dvs. in fiecare zona.

Amintiti-va ca nu trebuie sa va planificati fiecare minut al calatoriei. Programarea unui timp liber pentru a va plimba si a cunoaste locul este o modalitate excelenta de a va bucura si mai mult de calatorie.

Unele activitati pot necesita ghizi turistici. Asigurati-va ca rezervati-le in avans. Acestea ar putea fi umplute pana cand ajungeti la destinatie.

Cautati si costurile fiecarei activitati. Nu uitati sa includeti acest lucru in bugetul dvs.

Rezervati-va zborurile cu 3-6 luni in avans

Probabil va trebui sa zbori cel putin o parte din calatorie. Incepeti sa cautati zboruri cu 3-6 luni inainte de data plecarii pentru a gasi cele mai bune oferte si preturi. Rezervati-le pe toate cu mult timp in avans, astfel incat toate calatoriile dvs. sa fie aranjate inainte de calatorie.

Daca nu puteti obtine un zbor direct catre una dintre locatiile dvs., va recomandam sa faceti din locatia de destinatie un alt loc de vizitat. S-ar putea sa descoperiti un loc nou pe care il iubiti.

Deoarece calatoriti un an, probabil va trebui sa rezervati cateva zboruri in timp ce calatoriti. Asigurati-va ca aveti un computer sau un alt mod de a investiga zborurile.

In general, nu rezervati zboruri cu mai mult de 6 luni in avans. Ati putea pierde scaderile de pret mai aproape de data zborului.

Rezervati hoteluri inainte de data calatorie

Impreuna cu aranjamentele dvs. de zbor, asigurati-va ca toate rezervarile de cazare sunt efectuate cu mult inainte de calatorie. Gasiti cazare potrivita pentru dvs. in fiecare dintre destinatiile dvs. si rezervati-le imediat ce decideti.

Aveti multe optiuni de cazare in calatoria dvs. Hotelurile va ofera o camera privata si cazare. Acestea variaza de la buget la foarte scump. Pensiunile sunt o optiune mai ieftina, dar cu o intimitate mai mica.

Daca aveti prieteni sau familie intr-o anumita zona, vedeti daca va permit sa ramaneti cu ei o vreme. Acest lucru va poate ajuta sa economisiti niste bani.

Aranjati transportul de la o locatie la alta

Pe langa zborul principal pentru a-ti incepe calatoria, trebuie sa ajungi din fiecare locatie in urmatoarea. Modul in care calatoresti depinde de locatie. Multe locuri au retele de trenuri care va pot duce in majoritatea locurilor. Autobuzele ar putea fi o optiune mai ieftina, dar pot fi lente si nesigure. Pentru calatorii mai lungi, ar putea fi necesara o alta calatorie cu avionul. Investigati cum veti ajunge de la o locatie la alta si rezervati toate planurile, daca este necesar.

Pentru calatoriile locale, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la rezervarea mai devreme pentru a obtine preturi mai ieftine, deoarece aceste preturi nu fluctueaza de obicei la fel ca biletele de avion. Cu toate acestea, tineti cont de datele de expirare. De exemplu, nu cumparati un bilet de tren cu un an in avans daca biletul expira in 6 luni. Verificati toate acele date inainte de rezervare si, daca este necesar, obtineti biletele mai aproape de plecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here