Descoperiti magia provinciei Ciudad Real

Este una dintre cele mai necunoscute provincii spaniole, si asta in ciuda faptului ca Ciudad Real ascunde colturi minunate.

Provincia Ciudad Real gazduieste nenumarate comori. Unele dintre ele le descoperim in capitala sa, dar cele mai multe le putem bucura sub forma de orase minunate sau spatii naturale de mare valoare. In continuare, descoperim cateva dintre acele locuri care sunt pura magie si pe care nu le poti rata. Indraznesti sa stii care sunt?

Orasul vechi Ciudad Real

Plimbandu-te prin partea veche a Ciudad Real, poti vedea unele dintre cele mai importante monumente ale sale. Se remarca catedrala Santa Maria Del Prado. Este un templu in stil gotic tarziu, desi are si elemente renascentiste sau romanice tarzii, precum usa Iertarii.

In Ciudad Real ar trebui sa vizitati si biserica San Pedro, in stil gotic si construita in secolul al VI-lea. Si, continuand cu vizita, trebuie sa ajungeti in Plaza Mayor, care gazduieste Casa del Arco. Putin mai departe, dar la fel de importanta, se afla Puerta de Toledo, singura ramasita care a ramas din Real Alcazar al orasului.

Almagro si importanta sa teatrala

Daca municipiul Almagro este cunoscut pentru ceva, este pentru complexul sau istorico-artistic. Din acest motiv, si pentru ca in fiecare an gazduieste Festivalul de Teatru Clasic Almagro, dedicat mostenirii teatrale a barocului spaniol si, mai ales, Epocii de Aur.

Scenariile in care are loc acest eveniment important sunt numeroase. O mentiune speciala merita Corral de Comedias. Este situat in Plaza Mayor si este monument national din 1955.

In timpul vizitei se poate observa ca pastreaza structura originala a coralelor de comedie din secolul al XVII-lea . In plus, se poate lauda ca este singurul de acest fel din Spania care se pastreaza in intregime.

Si nu trebuie sa uitam de Plaza Mayor de Almagro.  Cu un plan dreptunghiular neregulat, se remarca si prin arhitectura. Una dintre laturile sale mai mari se deschide spre Palacio Maestral, dar gazduieste si primaria sau vechea biserica San Bartolome.

Villanueva a pruncilor

Dupa Almagro, acest municipiu gazduieste cel mai remarcabil complex istorico-artistic din provincia Ciudad Real. De fapt, este o vila monumentala in sine. Unele dintre monumentele sau locurile sale de interes sunt biserica San Andres, Plaza Mayor sau Casa del Caballero del Verde Gaban.

In Villanueva de los Infantes trebuie sa vizitati vechea manastire din Santo Domingo. Aici se pastreaza celula in care a murit celebrul scriitor spaniol Francisco de Quevedo.

Las Tablas de Daimiel, bijuteria naturala a provinciei Ciudad Real

Se afla intre districtele municipale Daimiel si Villarrubia de los Ojos. Parcul National Tablas de Daimiel este unul dintre ultimii reprezentanti ai ecosistemului mesei fluviale. Acestea se formeaza ca urmare a revarsarii raurilor in cursul lor mijlociu.

Cu toate acestea, cea mai mare valoare ecologica a parcului consta in pasarile care il folosesc ca zona de iernare si de cuibarit. Prin urmare, pasarile de apa sunt principalii protagonisti ai Las Tablas. Unele dintre speciile remarcabile care pot fi vazute sunt starcii, argilele sau martinii.

Parcul Natural Lagunas de Ruidera

Si continuam cu o alta dintre bijuteriile naturale pe care le putem vizita in provincia Ciudad Real. Parcul Natural Lagunas de Ruidera este una dintre cele mai mari si mai importante zone umede din Castilla-La Mancha si una dintre cele mai frumoase din Peninsula Iberica.

Este format dintr-un ansamblu de 16 lagune fluviale, ale caror diferente de inaltime permit cursuri, cascade sau sarituri de la una la alta. Fara indoiala, un spectacol natural demn de admirat.

Parcul Arheologic Alarcos-Calatrava

Este unul dintre cele mai spectaculoase zacaminte din Castilla-La Mancha. Este din cauza extinderii sale (22 de hectare de spatiu intramural) si din cauza importantei vestigiilor care au fost gasite acolo. Ramasite care arata ocupatia sa umana din epoca bronzului pana in evul mediu.

Unele dintre piesele gasite sunt expuse in Centrul de Interpretare al Parcului Arheologic Alarcos-Calatrava. Acolo puteti vedea si infografice sau reconstituiri virtuale care ne introduc intr-o calatorie prin istoria site-ului. Accesul sau este complet gratuit, asa ca nu exista nicio scuza pentru a nu o vizita.