Iata cum iti dai seama ca esti dependent de sport!

Foarte multe persoane au inclus sportul in activitatile zilnice, iar acesta nu este un lucru gresit, datorita multiplelor beneficii ale sportului pentru organismul nostru. Insa, exista si persoane care ajung sa fie dependente de sport. Iata cum iti dai seama ca esti dependent de activitatea fizica!

Capeti toleranta

Se intampla multora dintre noi, ca dupa o perioada, sa ni se para ca exercitiile fizice pe care le facem la sala de sport nu mai sunt suficiente. In acest caz, tindem sa crestem durata antrenamentelor si frecventa acestora, insa specialistii recomanda sa nu facem acest lucru, deoarece este posibil sa ne extenuam. In momentul in care capeti toleranta este bine sa schimbi exercitiile, nu sa faci mai multe.

Nu te mai controlezi

Atunci cand ajungi la sala esti entuziasmat si fericit. In cazul in care iti este greu sa lasi greutatile din mana sau sa te opresti din efectuarea exercitiilor, este semn clar ca ai o dependenta.

Esti incapatanat

Chiar daca stii ca efortul fizic in exces nu-ti face bine, te incapatanezi sa mergi in fiecare zi la sala. Daca nu esti sportiv de performanta, ai putea sa iei si cateva zile de pauza.

Esti stresat daca nu ajungi la sala

Stim foarte bine ca sportul ne ajuta sa scapam de stres, insa exista si cazuri in care anumite persoane devin foarte stresante ca nu pot ajunge la sala de fitness. Daca in ziua in care nu te duci la sala incepi sa devii anxios si iti este greu sa adormi, atunci este clar ca ai o problema de dependenta.

Preferi sportul 

Trebuie sa ajungi si la sala, insa in acelasi timp, prietenii te invita la un suc in oras. Normal ar fi sa lasi sala pentru mai tarziu sau pentru a doua zi, si sa nu renunti la intalnirile cu prietenii.  Atunci cand preferi sportul in detrimentul timpului petrecut cu familia sau prietenii esti dependent de sport!