Increderea in cuplu: necesara si sanatoasa

Pentru a stabili o relatie de cuplu in care sa domneasca increderea, in primul rand trebuie sa avem stima de sine, intrucat ea sta la baza pentru a crede si in cealalta persoana.

Sinceritate, comunicare, sinceritate. Increderea in cuplu, necesara si sanatoasa, se bazeaza pe valori precum onestitatea si respectul. Cu privirea indreptata spre viitor, cuplul isi construieste impreuna proiecte de viata.

Individualitatea face parte din acorduri. Faptul ca fiecare il dezvolta liber nu submineaza asocierea sentimentala care se hraneste cu sprijin permanent. Cum se construieste increderea in cuplu? Continuati lectura.

Am incredere ca am incredere in tine

Pentru a pune bazele unei relatii excelente, principalul lucru este increderea in sine. Securitatea si stima de sine vor stimula respectul celuilalt.

Pentru a trai relatiile fericit si senin, individul trebuie sa se iubeasca, sa se accepte si sa se arate asa cum este.

  • Primul lucru este sa pretuiesti cuplul pentru cum sunt, dincolo de ceea ce fac.
  • Daca faci o greseala, valoarea iertarii este indispensabila. Resentimentele nu vor face decat sa complice lucrurile, sa duca la neincredere si ar putea duce la sfarsitul relatiei.

In orice relatie sanatoasa, a te pune in pielea celuilalt va garanta o mai buna intelegere. A nu face altora ceea ce nu ne place sa ni se faca noua este un principiu de baza. Stimuleaza empatia si astfel increderea.

Incredere in cuplu, usor de spart

Pentru a pastra increderea in cuplu, primul lucru de inteles este ca ruperea acesteia este foarte simpla. Actiunile inconstiente sau emotiile necontrolate sunt suficiente pentru a pune capat sau pentru a o afecta semnificativ. Acest lucru distruge ceea ce a fost construit pana acum si dragostea unuia sau a ambelor poate disparea.

Onestitatea la orice nivel, in special sexualitatea, va face diferenta. Traind-o sincer va consolida orice proiect de viata impreuna.

Gelozia, marele dusman

Gelozia este marele dusman al oricarei relatii. Sunt o manifestare a nesigurantei la persoana care le sufera si la partenerul lor. In functie de amploare, acestea pot necesita tratament psihologic.

Frica preia controlul si il face pe unul dintre cei doi invizibil. Daca neincrederea provine din evenimente reale, cum ar fi infidelitatea, dar vrei sa salvezi relatia, iertarea este cea mai buna optiune.

Comunicarea, cel mai bun antidot

Comunicarea sincera va fi intotdeauna cel mai bun antidot pentru orice neintelegere. Idealul va fi mereu ca nu exista secrete, pentru ca asta intareste increderea in cuplu, necesara si sanatos.

  • Daca amandoi decid sa-si spuna totul unul altuia, inceputul va fi reusit.
  • Evaluarea obiectivelor comune, a ceea ce fiecare persoana este dispusa sa ofere, este cel mai bun inceput pentru o relatie.
  • Acest lucru trebuie facut inainte de a trece la nivelurile de angajament. Onestitatea cu sine si cu celalalt este esentiala.

Sunt acoperite asteptarile mele?

Analizarea daca cuplul isi indeplineste propriile asteptari, daca exista dragoste sau posibilitatea de a o atinge sunt probleme importante. Opusul va genera frustrare intr-o relatie care ar aduce nemultumiri si indoieli.

Relatiile anterioare nu trebuie neaparat sa fie domeniul ambelor, decat daca se doreste asa. Fiecare persoana are dreptul la intimitatea sa. In plus, o incredere poate fi inversata daca celalalt o foloseste ca arma pentru a critica.

Nu orice experienta va fi la fel, de aceea nu trebuie judecata sau tratata in acelasi mod. Fiecare cuplu este diferit, dar in fiecare relatie comunicarea, buna sau rea, va face diferenta.

Cupluri sanatoase

Intr-un cuplu sanatos, fiecare il accepta pe celalalt (si pe sine) asa cum este, in individualitatea lui, cu propriile idei, respectand diferentele fara a incerca sa-l modeleze pe celalalt.

Increderea ca cuplul va fi mereu prezent, chiar daca membrii cuplului nu sunt impreuna toata ziua. Acest lucru va consolida relatia. In acest fel, gelozia dispare si apare increderea care ajuta la depasirea nesigurantelor. O relatie nu se compara cu cea anterioara sau cu ceilalti din jurul ei.

Sinceritatea este baza unei relatii viitoare.

Stima de sine ridicata

Stimul de sine ridicat este caracteristica cuplurilor sanatoase. Acestea transmit optimism: ei vad viata intr-un mod pozitiv.

  • Un cuplu sanatos intelege, are incredere, iubeste si este dedicat.
  • Nu minte si nici nu insala, nici macar impotriva credintei ca in acest fel se protejeaza.
  • Minciunile pot rezolva o problema pe termen scurt, dar o cresc in timp si indeparteaza cuplul.

Sinceritatea, intelegerea, respectul si buna comunicare sunt bazele unei relatii de succes. Iertarea fata de acea fiinta umana cu limite, imperfectiuni si slabiciuni, construieste incredere in cuplu.