Managementul stresului!

In zilele noastre, stresul face deja parte din viata noastra. Iar stresul de la locul de munca ne afecteaza pe multi, chiar daca ne dam sau nu seama de acest lucru. Stresul ne duce spre epuizare, si din aceasta cauza putem suferi de insomnii, de irascitabilitate sau nu ne mai putem duce la bun sfarsit indatoririle de la serviciu. Sa aflam mai multe despre managementul stresului!

Vezi ce te streseaza

In primul rand, ca sa controlezi nivelul de stres din viata ta, trebuie sa stii care sunt sursele de stres. Vezi care sunt factorii care te streseaza cel mai mult si cum reactionezi la acestia. Apoi, incearca sa scapi de aceste surse de stres sau sa limitezi efectul acestora asupra ta.

Vezi cum reactionezi la stres

Este bine sa stii cum reactionezi la factorii stresanti. Daca devii irascibil, suparat, depresiv, izolat sau abuzezi de alcool sau tutun, acest lucru trebuie sa se schimbe. Incearca sa nu te mai consumi atat de mult si nu lasa orice mica problema sa te afecteze.

Invata sa spui NU

Cateodata, sefii ne dau prea multe responsabilitati sau sarcini de indeplinit pana la finalul zilei si asta ne poate face sa ne simtim coplesiti. Daca anumite lucruri nu intra in fisa postului tau, poti refuza, din cand in cand, si mai ales atunci cand nu ai timp. Sa spui NU nu este nicio rusine!

Managementul timpului

Managementul stresului este destul de legat de managementul timpului. Devenim stresati atunci cand nu mai avem timp sa facem anumite lucruri si cand nu ne planificam bine ziua.