Amplasat in padurea din apropierea lacului de agrement Noua si a gradinii zoologice, spatiul de relaxare a fost realizat de catre un investitor elvetian in colaborare cu Regia Padurilor Kronstadt, cea care a pus la dispozitie 2,5 ha de padure din fondul forestier. Fara defrisare! 80 de copaci, 92 de platforme, 100 de jocuri, 1000 de metri de coarda, 700 de metri de tiroliana iti promit adrenalina, dar si deplina siguranta, timp de 3 ore . Partener al proiectului este și Primaria Brașovului.
Butucii suspendati, doagele, tiroliana, scara amiralului, pasarela Chinei, podul tibetan sunt cateva dintre probele pe care le vei intalni in aventura ta de weekend. Parcul ofera 100 de jocuri impartite pe 8 parcursuri de dificultate progresiva, pornind de la traseul galben, destinat celor care incearca pentru prima oara acest gen de distractie si terminand cu traseul negru, doar pentru cunoscatori.
Iti poti aduce si copiii, pentru ca exista trasee speciale de la 4 ani in sus. Daca te incumeti sa traiesti senzatiile suspendarii intr-o carabiniera (un fel de ham) la inaltimea de 20 de metri deasupra unei rape, trebuie sa stii ca in permanenta angajatii parcului sunt pe-aproape, gata sa intervina daca vrei sa renunti, daca ai obosit sau intri in panica. Asa cum declara, amuzat, directorul Stephane Combremont, „angajatii nostri sunt nucleul acestui parc . Trebuie sa fie foarte atenti, au viata clientilor in mainile lor. Sunt intotdeauna pregatiti sa salveze o domnisoara pierduta in copaci”.
Desi traseele par destul de aventuroase, directorul spune ca nu au avut parte, pana acum, decat de „zgarieturi, contuzii, mai mult pe jos, pe poteci noroioase, decat pe sus, in copaci. Cabluri, hamuri, carabiniere, fiecare element de siguranta rezista la socuri de peste o tona (15 Kilo Newton, ca sa fim mai precisi)”.
Stephane Combremont este elvetian si, dupa 17 ani de stat in fata calculatorului, s-a hotarat sa isi schimbe viata. La recomandarea unui prieten, proprietar al unor parcuri -aventura in tara natala, a decis sa urmeze acest drum. In 2008, a venit in Romania pentru ca de aici era prietena lui, pe care o cunoscuse in Elvetia.
Investitia de 280.000 euro a reprezentat constructia „la cheie”, cu tot cu strategii de marketing. Combremont detine si un business de constructie de parc de aventura. A ramas in Romania de atunci si se ocupa de parc. „Este un job solicitant, 7 zile pe saptamana. Lucram cand toate lumea este libera.” „Business-ul este profitabil”, admite directorul general. „Dar nu foarte mult. Profitul este reinvestit in extindere, jocuri noi, schimbarea materialului de siguranta. Cifra de afaceri a crescut cu 20% fiecare an, dar profitul mai putin. Avem multe scoli, tabere, team-building (biletele au pret redus – n.r.). Sunt multi clienti cu tarif preferențial. Target-ul nostru ideal sunt familiile cu copii.”
In cei 4 ani de la infiintare, au avut peste 150.000 de vizitatori. Anul acesta, asteapta cel putin 50.000 de clienti dornici sa se catere pe franghii si sa atarne deasupra prapastiei. Cei mai multi sunt bucuresteni, urmati de localnici. Vin si straini, majoritatea din Israel.
L-am intrebat daca parcurge si el traseele, din cand in cand. „Bineinteles! Incerc toate traseele, toate jocurile noi, in fiecare saptamana. Chestie de mandrie in fata angajatilor. Un manager trebuie sa fie un exemplu pentru toti. Un manager de restaurant care nu mananca in restaurantul propriu, nu se poate, nu?”
Elvetianul a instalat doua condici de sugestii – reclamatii si impresii. La reclamatii gasim „prea aglomerat, nu sunt destule trasee”. In celalalt catastif sunt 400 de pagini de felicitari: „super tare, super staff, super idee”. „Romania este o tara foarte frumoasa, dar foarte putini au grija de natura. Noaptea vin vizitatori sa taie copacii si crengile, fara discernamant. Inca astazi au venit niște «vizitatori» care au ingropat langa parc, la 1 metru de gard, un caine mare. Stiu ca Elvetia este un model pentru curatenie si ordine, dar Romania poate sa faca mult mai multe decat astazi. Patrimoniul national nu trebuie sacrificat pentru profit. Educatie in scoala, amenzi mari, ceva trebuie facut”, iși varsa oful Stephane Combremont.