Trupele rusesti au incercuit Ucraina

Rusia a acumulatpeste 130.000 de militari in apropierea granitei din Ucraina in ultimelesaptamani, conform estimarilor SUA, ridicand temerile din partea oficialilor deinformatii occidentali si ucraineni ca o invazie ar putea fi iminenta.

Pe masura ce sedepun eforturi diplomatice frenetice pentru a evita razboiul, Rusia a anuntatmarti ca unele dintre trupele sale s-ar intoarce la baza dupa finalizareaexercitiilor recente de la granitele Ucrainei, dar au spus ca vor continuaexercitiile militare majore.

Totusi, lideriisi analistii occidentali avertizeaza ca armata Rusiei prezinta o amenintareimediata pentru Ucraina. Daca ar avea loc o invazie, nu este clar unde arincepe. Rusia a creat puncte de presiune pe trei laturi ale Ucrainei – inCrimeea la sud, pe partea rusa a frontierei celor doua tari si in Belarus lanord.

Estul Ucrainei

Cea mai mareatentie a fost acordata regiunilor separatiste ale Donetsk si Luhansk, undefortele ucrainene si separatistii sustinuti rusi au fost in conflict din 2014. Presupunereacea mai importanta a celor care urmaresc miscarile rusesti este ca Moscova arputea stimula armata sa inceapa invazia. Imaginile prin satelit obtinute de CNNarata ca o baza mare la Yelnya, care a detinut tancuri rusesti, artilerie sialte armuri, a fost in mare parte golita, echipamentul aparent fiind mult maiaproape de frontiera in ultimele zile.

Cantitatile maride arme au fost mutate la baza tarziu in 2021 inainte de a disparea – inclusivaproximativ 700 de tancuri, vehicule de lupta impotriva infanteriei silansatoare de rachete balistice. Videoclipurile media sociale arata ca uneledintre echipamentele respective pe trenuri si drumuri sunt mult mai departespre sud in regiunea Bryansk, care este aproape de Ucraina. Armura sivehiculele sunt identificabile din aceleasi unitati care au pre-pozitionat laYelnya.

Stephen Wood,director senior la compania de imagini din Satellite Maxar, a declarat pentruCNN: “Mi se pare ca o cantitate considerabila a vehiculelor (tancuri,artilerie autopropulsata si alte vehicule) au plecat din parcul vehiculelor dinnord-est; vehicule blindate suplimentare au plecat din cel mai mare parc devehicule. “

Phillip Karberde la Fundatia Potomac din Washington, care a studiat, de asemenea, miscarilede trupe rusesti, a declarat pentru CNN in aceasta luna: “cea maiputernica formare ofensiva a Rusiei – prima armata de rezervoare, care este inmod normal stationata in zona Moscovei – s-a mutat spre sud 400 de kilometri(250 de mile) si asamblarea in zona optima pentru o ofensiva rapida blindata petraseul de invazie Khursk-Kyiv. “

Belarus

Preocuparile aucrescut, de asemenea, asupra unei amprente vaste a trupelor ruse din Belarus, otara strans aliata cu Moscova. Rusia si Belarus au inceput 10 zile de exercitiimilitare comune pe 10 februarie, exercitii care au declansat temerile inOccident. Implementarea Moscovei in Belarus este considerata a fi cea mai marede la razboiul rece, cu trupe speciale de operare, avioane de lupta, inclusivSu-35, rachete si sisteme de aparare a aerului S-400″ \, a declarant secretarulgeneral al NATO, in 3 februarie, Jens Stoltenberg. Ministerul Apararii alRusiei a sustinut scopul exercitiului, numit “Allied Resolve-2022”.