5 aspecte care influenteaza rezultatul unei interventii de augmentare mamara

Sursa foto: shutterstock.com

Prin intermediul unei interventii de augmentare mamara, femeile care si-au dorit intotdeauna un bust mai generos au posibilitatea de a isi indeplini aceasta dorinta. Exista insa unele aspecte care pot influenta destul de mult rezultatul unei astfel de interventii. Iata care sunt cinci dintre acestia!

1. Materialul implanturilor

Materialul din care sunt alcatuite implanturile au rol asupra greutatii sanilor. De pilda, daca optezi pentru un implant mamar cu B-lite, acestea vor avea o greutate cu 30% mai redusa decat cele cu gel siliconic, sporind nivelul de confort al pacientei.Tipul B-lite are un caracter inovator, iar faptul ca au o greutate mai redusa decat cele clasice poate fi unul dintre factorii ce influenteaza modul in care implanturile vor arata dupa interventie. Gelul siliconic, deoarece are o greutate mai mare, poate duce la un rezultat diferit fata de asteptarile pacientei, intrucat poate produce modificari nedorite ale modului in care arata sanii.

2. Forma

Acest aspect are impact asupra modului in care vor arata sanii dupa interventia de augmentare. Exista doua tipuri de forme ale implanturilor: rotunde sau anatomice, care sunt cunoscute si ca stilul lacrima. Cele rotunde se evidentiaza prin forma si se caracterizeaza prin faptul ca sunt pline in zona superioara a sanilor.Implanturile de tip anatomic sau sub forma de lacrima au drept particularitati inaltimea si latimea, care sunt diferite fata de cele ale implanturilor rotunde. Acestea le ofera sanilor un aspect mai natural. In functie de forma implanturilor pe care le alegi, ele o pot modifica sau nu pe cea naturala, astfel ca sunt un factor ce influenteaza rezultatul final al augmentarii sanilor.

3. Marimea implanturilor

Este important sa discuti cu medicul estetician atunci cand alegi marimea implanturilor, deoarece, daca optezi pentru o marime foarte mare, este posibil ca acest lucru sa creasca riscul de aparitiei a durerilor de spate si sa ai disconfort din aceasta cauza.Asadar, cere-i parerea medicului si gasiti impreuna o optiune care sa iti satisfaca dorinta de a avea bustul mai generos, dar fara a iti produce dureri la nivelul spatelui.

4. Varsta si gradul de activitate fizica

Varsta si practicarea exercitiilor fizice sau a sporturilor reprezinta factori ce au rol in structura tesuturilor interioare ale pielii si a gradului de elasticitate a acesteia. Femeile tinere au o productie mai mare de colagen in organism fata de cele mai in varsta, intrucat, pe masura ce are loc procesul de imbatranire, productia de colagen incepe sa devina tot mai redusa.Astfel, pacientele tinere pot fi avantajate de implanturile de marimi mai mici sau medii, pe cand cele mai in varsta pot opta pentru marimi mai mari, pentru ca implanturile sa contribuie la intinderea pielii si la obtinerea unui aspect mai ferm al sanilor. Sportivele se pot simti mai confortabil cu implanturi de dimensiuni mai mici, care sa le faciliteze practicarea activitatilor specifice lor.

5. Stilul vestimentar

Stilul pe care il preferi din punct de vedere vestimentar este un alt factor ce influenteaza modul in care arata sanii dupa augmentarea mamara. In cazul in care preferi un stil din sfera clasica, ce nu iese foarte mult in evidenta, este posibil ca acest aspect sa se schimbe odata cu prezenta implanturilor, daca sunt de dimensiuni mari.

Indiferent de tipul si marimea implanturilor pentru care optezi, discuta in prealabil cu medicul estetician despre toate variantele de implanturi disponibile si schimbarile care se vor produce. In urma discutiei, iti poti face o idee mult mai bine conturata asupra rezultatelor augmentarii mamare.