In cadrul dietei de curatare a sistemului limfatic va sfatuim sa alegeti fructe si legume bio. Sunt ceva mai scumpe, dar merita sa cheltuiti ceva mai multi bani cand vine vorba de sanatate.
Sistemul limfatic este o retea complexa care este alcatuita din glande, splina, ganglioni, timus si amigdale. Functia sa principala este de a curata celulele, absorbind excesul de lichide, toxine si grasimi. Din acest motiv, este esential sa stii cum sa cureti sistemul limfatic.
Cand corpul nostru acumuleaza multe toxine, ne putem simti obositi, este mai probabil sa ne imbolnavim si chiar si pielea noastra arata nesanatoasa. Prin urmare, este important sa stim cum sa ne purificam sistemul limfatic, care este responsabil cu curatarea organismului nostru de toxine si alte substante care sunt daunatoare organismului.
Stilul de viata pe care il ducem astazi favorizeaza acumularea de substante, pe care sistemul limfatic este adesea incapabil sa le purifice. Ca urmare, apar complicatii de sanatate, cum ar fi:
- Crestere in greutate.
- Artrita.
- Tulburari digestive.
- Oboseala cronica si insomnie.
- Durere de cap.
- Acnee.
- Transpiratie excesiva.
- Usor sa te imbolnavesti de gripa.
Sfaturi pentru curatarea sistemului limfatic
Mai jos sunt o serie de sfaturi pentru a va ajuta sa curatati sistemul limfatic si sa incercati sa evitati complicatiile mentionate mai sus.
1. Nu mancati alimente procesate
Alimentele procesate contin o cantitate mare de grasimi saturate, zaharuri si substante chimice care sunt adesea greu de eliminat, iar sistemul limfatic nu stie cum sa raspunda la aceste tipuri de substante. In plus, ele favorizeaza dezvoltarea bolilor cardiovasculare.
Prin urmare, va recomandam sa incepeti cu o dieta saraca in alimente procesate. In scurt timp vei observa diferenta si vei vedea cum te simti mai usor si cu mai multa vitalitate.
2. Exercitii pentru curatarea sistemului limfatic
O modalitate buna de a curata sistemul limfatic este prin eliminarea toxinelor prin transpiratie. Si, desigur, una dintre cele mai bune optiuni este activitatea fizica.
Incepeti mic, adaptand intensitatea exercitiului la nivelul dvs. de fitness. In timp, cresteti incarcaturile pe masura ce castigati forta si rezistenta.
Desi orice exercitiu este bun, iti recomandam sa faci „cardio” cel putin 30 de minute 3 zile pe saptamana. Aceste exercitii includ:
- Alerga
- A merge
- Mersul pe bicicleta
- Dans
- A inota
3. Reduceti aportul anumitor alimente
Asa cum ar trebui sa incercati sa eliminati alimentele procesate, este de asemenea esential sa reduceti consumul altor alimente care nu sunt bune pentru sistemul dumneavoastra limfatic. Ne referim la:
- Carnele rosii.
- Fructe de mare.
- Lactate.
- Fainuri rafinate, adica cele albe.
Toate acestea sunt greu de digerat si infunda arterele, impiedicand drenajul adecvat. In cazul laptelui si derivatelor acestuia, acestea genereaza mult mucus in organism, care congestioneaza sistemul limfatic.
Poti inlocui acest tip de mancare cu lapte de origine vegetala precum laptele de migdale, orez sau soia, carne alba (pui, peste) si integrala (orez nerafinat si zahar).
4. Mananca legume organice pentru a curata sistemul limfatic
In cadrul dietei de curatare a sistemului limfatic va sfatuim sa alegeti fructe si legume bio. Sunt ceva mai scumpe, dar merita sa cheltuiti ceva mai multi bani cand vine vorba de sanatate.
Produsele organice in general sunt excelente pentru eliminarea toxinelor, deoarece nu contin elemente chimice sau artificiale. La randul lor, ele furnizeaza enzime, vitamine si proteine de care organismul tau are nevoie pentru a lasa deoparte oboseala sau constipatia.
5. Bea apa
Nu uitati sa consumati apa necesara organismului. Cu siguranta ai auzit-o deja, dar se recomanda un consum de aproximativ 2 litri de apa pe zi. In acest fel, organismul va ramane hidratat si toate sistemele sale vor functiona mai bine.
De asemenea, lichidul ajuta la eliminarea toxinelor prin urina. Daca este cald sau faci sport, creste la 3 litri pe zi.
Concluzie
Sistemul limfatic este un ansamblu de structuri care au functia, printre altele, de a curata organismul de substantele care sunt toxice pentru acesta. Stilul de viata pe care il adoptam in aceste zile favorizeaza acumularea de substante in organism, ceea ce ingreuneaza functionarea acestui sistem.
Din acest motiv, nu uita niciodata sa adopti obiceiuri de viata sanatoase, care includ o dieta echilibrata, evitarea produselor procesate si exercitiile fizice regulate, adica 3 zile pe saptamana timp de cel putin 30 de minute.