Astra Arad, campioana la juniori, pentru a treia oara consecutiv

Conform asteptarilor, CS Astra Arad a dominat cu autoritate turneul final al Campionatului National de juniori la lupte greco-romane, reusind ca la final sa-si treaca in palmares un nou titlu national, cel de-al treilea consecutiv.

In sala de sport a Universitatii „Aurel Vlaicu“ s-a concurat in sistem campionat, fiecare cu fiecare, pe categorii de greutate, iar la final s-a alcatuit clasamentul general.

Elevii antrenorului emerit Spiridon Stanciu s-au impus categoric in toate cele trei meciuri: 8-0 cu Ramnicu Valcea, 7-1 cu LPS Botosani si 7-1 cu LPS Slatina, artizanii acestei frumoase performante fiind: Marius Ciobanu la categoria 50 de kilograme, Iulian Grajdan (rezerva Dan Mangut) la 55 kg, Andrei Dudau la 60 kg, Mihai Mihut la 66 kg, Gheorghe Cojocaru (rezerva Cristian Logos) la 74 kg, Petru Sevciuc la 84 kg, Dorin Parvan la 96 kg si Tiberiu Barbazan la 120 kg. Slatina a cucerit medalia de argint, Botosaniul pe cea de bronz, locul patru fiind ocupat de Ramnicu Valcea.

Acest titlu incununeaza sarbatorirea celor cinci ani de la (re)infiintarea sectiei, 2013 fiind un an de exceptie. Care a adus in vitrina clubului titlul national la seniori, o premiera pentru Arad, si intreruperea unei suprematii de 15 ani a celor de la Dinamo Bucuresti si, din nou, titlul national la juniori. La acestea adaugandu-se si performantele internationale, Dorin Parvan castigand in acest an medalia de argint la Campionatul European de juniori, la categoria 84 de kilograme iar Tiberiu Barbazan pe cea de bronz.

„Sincer, ma asteptam sa ne impunem fara probleme. Stiind ca nu ne pot depasi, adversarele noastre au preferat sa se menajeze pentru meciurile directe, pentru a se clasa cat mai bine in lupta pentru medalii, in conditiile in care au fost apropiate valoric… Problema e ca, anul viitor, jumatate dintre sportivi trec la seniori. Nu stiu daca ne vom mai prezenta in campionatul pe echipe la juniori, ci numai la individuale. Noi am tinut echipa de juniori pentru a avea resurse pentru cea de seniori, unde avem o trupa buna… Am demonstrat  ca avem valoare sa ne concentram pe competitiile internationale, tinta fiind calificarea a  de sportivi la Jocurile Olimpice din Brazilia. Domnul Valer Blidar, presedinte al clubului, ne-a spus ca ne «asteapta» la Rio, pentru ca SC Astra Vagoane Calatori este deja cu vagoanele acolo” a declarat antrenorul emerit Spiridon Stanciu.