Credinte false despre menstruatie!

Menstruatia face parte din viata noastra, indiferent ca ne place sau nu acest lucru. Chiar daca fiziologic stii ce se intampla in corpul tau in zilele de menstruatie, iata ca sunt si anumite lucruri pe care nu le stii. Sa vedem care sunt credintele false despre menstruatie si ce credeau stramosii nostri despre aceasta!

Aduce ghinion

Se spunea ca daca barbatul trecea pe sub o femeie care este in timpul menstruatiei, acest lucru ii aduce barbatului 7 ani de ghinion si insucces la vanatoare.

Femeia nu se atinge de carne

Atat timp cat femeia este in perioada menstrei, traditia iudaica ii interzice acesteia sa se atinga de carne sau sa gateasca. Tot in credinta iudaica menstruatia acrea vinul, turba cainii, usca iarba si florile, ruginea fierul si innegrea bronzul. In trecut, menstruatia este considerata necurata si nenaturala.

Fara sex

Atat in traditia iudaica, cat si in cea crestina, din punct de vedere biblic, menstruatia era asociata cu natura pacatoasa a femeii. In acest caz, contactul sexual cu o femeie la menstruatie este inadmisibil, deoarece sangele are proprietati nocive. In plus, sangerarea era vazuta drept o pedeapsa pentru incalcarea regulilor sociale privind casatoria.

Menstruatie = isterie

Pana de curand (pe la inceputul secolului XX), comportamentul femeilor in perioada menstruala era diagnosticat drept isterie. Mai mult, tratamentul pentru aceasta isterie, era stimularea manuala pana la orgasm a femeii.

Grecia antica

Grecii antici credeau ca mensturatie este modul femeii de a scapa de sangele rau, si pentru ca barbatii nu aveau aceasta capacitate, au inventat flebotomia. Mai pe scurt, se facea incizie la una dintre vene si se lasa barbatul sa sangereze, ca sa scape si el de “sangele rau” din organism.

Este adevarat ca toate aceste lucruri fac parte din cultura antica, iar in zilele noastre acestea nu mai sunt valabile. Insa, civilizatiile antice chiar credeau in aceste lucruri si respectau cu strictete anumite obiceiuri. Din fericire, acum perioada menstruatiei este ceva complet inteles, fiind o evolutie normala a oricarei femei sanatoase.