De ce panourile solare reprezinta o investitie inteligenta

Energia solara este regenerabila si te poti bucura de ea gratis. Cu totii ne putem bucura de ea in timp ce protejam mediul inconjurator. Daca nu stii ce tip de panou solar sa alegi, atunci acest articol este pentru tine. In continuare iti oferim informatii utile despre panourile solare, pentru ca alegerea ta sa fie una in cunostinta de cauza.

Panouri solare fotovoltaice monocristaline

SunUp.ro – Energie solara, panouri solare de calitate superioara care te vor ajuta sa protejezi mediul si sa reduci factura la energie. Panourile solare fotovoltaice monocristaline utilizeaza celule monocristaline astfel incat sa capteze energia soarelui. Celulele monocristaline sunt de fapt, cristale de siliciu pur.

Aceste panouri sunt foarte simplu de recunoscut. Pur si simplu nu exista spatiu liber intre celulele care formeaza modulul. Acest lucru difera in comparatie cu alte tipuri de panouri solare. Avantajele panourilor solare monocristaline sunt multiple. In primul rand, acestea transforma lumina soarelui in energie electrica intr-un mod extrem de eficient.

Randamentul acestor panouri se datoreaza puritatii pe care o are siliciul si faptului ca electronii nu se pierd in bucatile de cristal, asa cum se intampla in cazul panourilor policristaline. Eficienta medie pentru panourile monocristaline se situeaza intre 15% si 20%. In al doilea rand, aceste panouri produc mai multa energie electrica in comparatie cu panourile solare din film subtire si nu ocupa o suprafata mare.

Durata lor de viata este de aproximativ 30 de ani. Dezavantajul este ca sunt destul de scumpe. Totodata, acestea sunt fragile atunci cand vine vorba de temperaturi ridicate.

Panouri solare policristaline

Panourile solare policristaline dispun de un sistem de fabricatie ceva mai simplu. Printre avantaje se numara faptul ca sunt usor de intretinut si inlocuit. Totodata, nu ocupa mult spatiu pe acoperis si au o durabilitate de cel putin 25 de ani. Panourile solare policristaline sunt destul de accesibile din punct de vedere financiar, si chiar si cei cu venituri medii le pot achizitiona fara probleme.

Tocmai pentru ca sunt atat de ieftine, sunt si foarte populare peste tot in lume. Pur si simplu te poti bucura de energie curata la preturi mici. Poti proteja natura si poti reduce factura la energie cu o investitie mica. Insa, exista si unele dezavantaje. De exemplu, panourile policristaline de pe sunup.ro au o eficienta relativ scazuta comparativ cu panourile monocristaline. In plus, acestea sunt si destul de fragile si se pot sparge usor atunci cand sunt lovite.

Panouri solare Thin Film

Aceste panouri sunt realizate prin integrarea unui strat subtire de materiale fotovoltaice pe un substrat. Sunt foarte flexibile si versatile, si tocmai de aceea au aplicatii foarte variate. Panourile solare Thin Film au un aspect omogen, ceea ce inseamna ca se integreaza perfect in acoperis.

Temperaturile ridicate nu vor avea niciodata un impact mare asupra performantei lor. Dezavantajul principal este eficienta lor. De asemenea, unele materiale utilizate in procesul de fabricare au experimentat scaderi de performanta de-a lungul timpului. Tocmai pentru ca performanta este scazuta, este nevoie de mai mult spatiu de instalare pentru aceeasi cantitate de energie.

Un alt dezavantaj este costul destul de ridicat. Pretul este mult mai mare in comparatie cu panourile solare conventionale. Chiar daca investitia poate fi amortizata in cativa ani, foarte multi oameni nu dispun de banii necesari pentru investitia initiala.

Panouri solare amorfe

Panourile solare amorfe sunt realizate prin depunerea chimica, in stare de vapori, a unui strat de siliciu pe un material. Stratul este unul foarte subtire, iar materialul poate fi metal sau sticla. Pentru captarea intregului spectru de lumina, panoul solar amorf detine trei straturi. Cel mai mare avantaj este acela ca panourile solare amorfe sunt foarte flexibile. Alte informatii utile afli si de pe arisinvest.ro.

De asemenea, acestea pot produce energie chiar si in conditii de umbra. Rezistenta lor la caldura este una extrem de buna. Dezavantajul este ca durata lor de viata este mult mai mica decat a panourile monocristaline, policristaline sau Thin Film.