Cele mai potrivite orașe pentru escapade iarna

 Pentru unii dintre noi, nimic nu este mai magic decat un oraș incantator și cațiva fulgi de zapada pe ici-colo priviți dintr-o cafenea centrala sau dintre rafturile magazinelor lipsite de aglomerație – un vis:

Pentru aceștia, cei care prefera oricand iarna, avem o lista de 5 orașe care iși așteapta vizitatorii pentru a le spune pe indelete povestea lor:

1. Veneția, Italia

Ce loc mai potrivit pentru a te pierde pe strazile fara aglomerație? Toți turiștii se grabesc sa vina in Veneția in alte anotimpuri, dar nu iau in considerare faptul ca acest oraș este la fel de romantic și iarna, poate chiar și mai. De asemenea, recomandarea vine pe timp de iarna și datorita faptului ca vara atmosfera nu este dintre cele mai frumos mirositoare, dar și aglomerația iși spune cuvantul.

2. Berlin, Germania

Pe timpul iernii, Berlinul devine parca un alt oraș, se schimba complet și este de nerecunoscut. Dar trebuie sa mai luați in considerare un aspect: Cum altfel ai putea savura un vin fiert langa un wurst, pentru a face aburii de frig sa dispara?

3. Nisa, Franța

Un lucru este sigur: nu aveți cum sa va plictisiți in acest oraș impanzit cu restaurante, baruri, muzee și galerii, iar o plimbare pe riviera nu strica niciodata. Mai ales ca pe aici gasiți și magazine care mai de care, aparținand designerilor din toata lumea – ocazie numai buna pentru a face puțin shopping.

 4. Viena, Austria

Poate cea mai cunoscuta destinație de iarna pentru romani, Viena este de la an la an tot mai surprinzatoare. Fosta capitala a unui puternic imperiu, orașul este un adevarat centru cultural european unde, de secole, diferite naționalitați și-au pus amprenta asupra identitații culturale vieneze.

Lasați-o sa va fascineze și gustați un vin fiert in timp ce va plimbați prin gradinile de la Schonbrunn și imediat dupa ce treceți pe la targurile cu decorațiuni de iarna – daca va grabiți este posibil sa mai prindeți animat centrul cu multe tarabe și gustari specifice Austriei.

Viena mai este celebra și pentru zona Maria Hilferstrasse și centrul comercial Sud (Gasometer), un adevarat paradis al celor pasionați de cumparaturi.

5. Reykjavik, Islanda

Daca va straduiți puțin și aveți și noroc, puteți vedea luminile pe care o planeta intreaga le vaneaza și pe care le știm sub denumirea de Aurora Boreala. Vreți sa ratați așa ceva?