Factori care duc la caderea parului!

Caderea parului afecteaza deopotriva atat barbatii, cat si femeile, insa de cele mai multe ori nu ne facem probleme asupra acestui lucru. Sa vedem insa care sunt factorii care duc la caderea parului!

Stres

Stresul este un prim factor care provoaca pierderea podoabei capilare. Potrivit expertilor, dezechilibrele hormonale cauzate de niveluri ridicate de stres, pot fi o cauza probabila a pierderii parului.

Boli

Bolile acute pot cauza caderea parului. Persoanele care sufera de febra tiroida, malarie sau cancer pot observa pierderea podoabei capilare. Aceeasi problema apare si in cazul femeilor care sunt in perioada postpartum, din cauza dezechilibrelor hormonale.

Medicamente

Si medicamentele pot provoca pierderea parului. Persoanele care isi administreaza antidepresive, steroizi, medicamente anticancer sau calmante pentru afectiunile cronice se pot confrunta cu aceatsa problema. Specialistii sunt de parere ca schimbarile fiziologice care se petrec in interiorul organismului si efectele secundare ale acestor medicamente duc la caderea parului.

Afectiuni cronice

Diabetul zaharat, artrita sau tulburarile tiroidiene sunt cateva dintre afectiunile care duc la pierderea parului.

Alimentatia

Si alimentatia poate fi o cauza a pierderii parului. Podoaba noastra capilara are nevoie de o multime de vitamine si nutrienti, pentru a creste intr-un mod sanatos. Atunci cand nu ne alimentam sanatos, acest lucru se poate observa prin caderea parului.

Produse de styling

Folosirea multor produse de styling, in fiecare zi, poate fi un alt factor al caderii parului. Aceste produse afecteaza grav firul de par, care isi pierde elasticitatea si sanatatea.