Cum am petrecut cu Jessie J la Orange Summer Party

Din seria „nu am sa uit niciodata” vor face parte, spre nemurire, cei patru kilometri de plaja alergati, printre stropi calzi de mare, firicele naravase de nisip si scoici neprietenoase, deranjate din siesta de seara, in cautarea locatiei ce avea sa gazduiasca cel mai fierbinte concert al verii.

Din seria „nu am sa uit niciodata, nu am cum sa o fac” va face parte, bineinteles, fenomenalul concert tinut de fabuloasa Jessie J sambata, 28 iulie, pe plaja H2O din Mamaia, organizat de Orange. De ce? Pentru ca am petrecut cu Jessie o ora si jumatate pline de muzica, magie, o voce incredibila, glume, voie buna si tone de emotie. 

Spectacol extraordinar pe plaja din Mamaia

Jessie J nu e un nume cu rezonanta in Romania, dar asta nu i-a impiedicat pe cei 30 000 de participanti sa ii scandeze in delir numele, la finalul unuia dintre cele mai reusite concerte de la care am avut parte. Cunoscuta publicului autohton prin hituri precum „Price Tag” feat B.O.B., „LaserLight” feat David Guetta si recentul „Domino”, sau indirect, prin cantecele create pentru artisti precum Miley Cyrus sau Chris Brown, Jessie nu se bucura de un fan club de proportii pana la prestatia de saptamana trecuta, dar a castigat inimi pe banda rulanta de atunci, cu siguranta.

Artista, laureata cu prestigioasele Critics’s Choice BRIT Awards si BBC Sound of 2011, detinand recordul de a fi prima cantareata britanica cu sase piese de pe acelasi disc in Top 10, a deschis la Orange Summer Party ceea ce avea sa fie una dintre cele mai frumoase seri ale muzicii cu prima ei melodie, „Do it like a dude”. Cu o voce vibrand a perfectiune, a continuat sa ne incante cu „Who’s laughing now”, ne-a purtat pe aripile unui colorat „Rainbow”, a omagiat artisti celebri, cu coveruri dupa Usher („Climax”), Bob Marley („Stand Up”), sau Luther Vandross („Never too much”) si si-a demonstrat veleitatile de vrajitoare a sunetului, cu ritmatul „Abracadabra”. A continuat cu hiturile „Nobody’s Perfect”, „Who You Are” si „Price Tag”, pentru a incheia o reprezentatie de cinci stele cu o dedicatie pentru fani „LaserLight” si noul ei single, „Domino”.

Vocea puternica, talentul cu carul, charisma si tonele de voie buna au  transformat-o repede in preferata publicului, dar Jessie a facut mai mult de atat. A glumit, a vorbit cu fluturii de noapte care nu se dezlipeau de ea, a improvizat, a transformat cel mai banal gest-o mica pauza de apa-intr-un moment muzical in toata regula. Ne-a demonstrat ca e nu numai incredibil de talentata, ci si o fata calda, cu picioarele pe pamant, amuzanta, plina de lumina. A citit mesajele inmanate de membrii fan clubului ei, a aruncat publicului betele de la toba si a primit in schimb un bat fosforescent, pe care si l-a agatat in par.

 Ne-a povestit despre urmatorul ei proiect, o carte autobiografica, ne-a vorbit despre ceea ce inseamna sa fii sub lumina reflectoarelor, despre stralucirea si umbrele vietii de artist, despre provocari, singuratate si dragoste. Despre cum o fata simpla poate deveni o stea, despre o voce fenomenala, care strabate distante milenare si ajunge exact unde trebuie: in inima celui care o asculta. Despre cat de frumos e sa canti in fata a zeci de mii de oameni care iti striga numele, despre ce inseamna sa transformi o seara calda la mare intr-una pe care nu o vom uita niciodata.

Orange Summer Party s-a incheiat cu focuri de artificii si cu promisiunea lui Jessie ca va reveni cat de curand posibil. Si, desi ne-a strigat cat a putut de tare „nobody’s perfect”, ne simtim obligati sa o contrazicem: ea este!