Te face Minecraft mai inteligent: este bun pentru creierul tau/IQ?

Potrivit cercetarilor efectuate in 2018, majoritatea copiilor din Marea Britanie vor petrece in medie patru ore pe zi uitandu-se la ecrane. Daca trebuie sa credem asta si nu exista niciun motiv pentru care sa nu fie asa, este esential sa facem alegeri informate si constiente cu privire la tipul de media pe care copiii nostri il consuma.

Intrucat jocurile video reprezinta o mare parte din acest timp pe ecran, nu este de mirare ca multi parinti doresc sa afle mai multe despre popularul joc Minecraft. O preocupare speciala ar putea fi daca Minecraft are capacitatea de a face copiii mai inteligenti, de a stimula IQ-ul si, in cele din urma, este bun pentru creierul lor. Daca vrei sa afli mai multe despre joc, intra pe mezi si afla mai multe detalii interesante despre Minecraft si alte lucruri.

Minecraft te face mai inteligent?

In ceea ce priveste jocurile educationale non-violente, Minecraft este, fara indoiala, unul dintre cele mai bune. Ii poate invata pe copii bazele abilitatilor de programare, lucrul in echipa, rezolvarea problemelor, managementul proiectelor si ofera un mediu fantastic pentru a stimula creativitatea si gandirea „din cutie”.

Din aceasta cauza, au existat diverse studii si articole de opinie care indica ideea ca Minecraft te poate face mai inteligent.

Este Minecraft bun pentru creierul tau?

In special pentru copii, s-ar putea spune ca activitatile din Minecraft ii pot face mai inteligenti si chiar ii pot duce la scoala. De exemplu, atunci cand incep un joc nou pe Minecraft, jucatorilor li se va prezenta o harta randomizata, alcatuita in intregime din blocuri. Este un pic ca un proiect LEGO, deoarece aceste blocuri pot fi indepartate, rearanjate si folosite pentru a construi ceva cu totul unic.

Minecraft creste IQ-ul?

Desi nu putem gasi studii care sa afirme cu siguranta ca IQ-ul copiilor poate fi crescut jucand Minecraft, suntem cu siguranta de acord cu beneficiile educationale pe care acest joc le poate oferi.

Una peste alta, exista o multime de beneficii posibile ale IQ-ului pentru a juca Minecraft, dar iata cateva dintre cele mai bune care ar putea fi bune pentru creierul tau.

1. Incurajarea creativitatii si planificarea proiectelor

Poate cel mai izbitor beneficiu oferit de Minecraft este domeniul sau nesfarsit de creativitate. Ofera multe dintre aceleasi oportunitati de constructie ca si LEGO, doar cu o medie de 921,6 cvadrilioane blocuri pe lume. Cu atat de mult material, este posibil sa construiesti aproape orice si-ar putea imagina copilul tau.

Daca aveti vreo indoiala, aruncati o privire la Westeroscraft. Probabil unul dintre cele mai extinse si uluitoare proiecte Minecraft din prezent, acest proiect bazat pe comunitate este dedicat recrearii continentului Westeros, din seria A Song of Ice and Fire a lui George RR Martin.

Aproape orice captura de ecran din acest proiect este uimitoare, mai ales cand luati in considerare timpul, planificarea si dedicarea totala pe care ar fi fost nevoie pentru a ajunge atat de departe in proiect.

Desi este putin probabil ca un copil mai mic sa produca ceva din acest domeniu, acesta arata cat de mult poti crea cu materialele disponibile in Minecraft. Cerul este cu adevarat limita atunci cand vine vorba de acest joc.

2. Consolidarea abilitatilor de rezolvare a problemelor

Desi majoritatea jocurilor vor promova intr-o masura abilitatile de rezolvare a problemelor, Minecraft este unic prin faptul ca permite jucatorilor sa-si stabileasca propriile obiective si ofera o cantitate enorma de libertate in modul in care indeplinesc provocarile.

De exemplu, singura provocare cu care se confrunta in mod universal jucatorii in modul standard de supravietuire este gasirea unui adapost si o sursa sigura de hrana. Desi este relativ sigur sa rataciti prin lume in timpul zilei, noaptea, lumea este populata de monstri.

Fara adapost, jucatorii fie vor trebui sa alerge, fie sa lupte pana la rasaritul soarelui, cand majoritatea monstrilor vor izbucni in flacari blocate. A face acest lucru fara echipament decent este o provocare si poate fi destul de obositor, asa ca, daca nu esti angajat, de obicei nu merita lupta.

3. Abilitati de baza de programare si logica

Daca doriti sa va prezentati copiilor programarea, Minecraft ar putea fi un punct de plecare excelent… copiii devin sa iubeasca Minecraft foarte repede datorita naturii simpliste pe care o ofera initial.

Desi nu il va invata pe copilul tau un limbaj de programare, utilizarea blocurilor Redstone ii va introduce in logica fundamentala a codificarii. Acest lucru, la randul sau, face ca Minecraft sa fie bun pentru creierul lor si s-ar putea spune ca ii face mai inteligenti…

Redstone introduce jucatorilor functiile IF, THEN, ELSE si END, care pot fi folosite pentru a construi mecanisme care variaza de la relativ simple la ridicol de complexe.