Top 10 scenarii de groaza in filmele americane

De ce majoritatea filmelor horror americane au la baza cam acelasi scenariu: un grup de prieteni sau un cuplu ratacit prin padure este atacat cu o cruzime de neinduplecat de un maniac sau o creatura inadaptata crescuta in pustietate? Haideti acum sa urmariti un top 10 al celor mai groaznice scenarii pe care nu ai vrea sa le intampini si tu daca te aventurezi prin padurile si drumurile nemarcate pe harti.

10.House of wax

“House of Wax “(Casa de Ceara) aduce in prim-plan povestea celor sase prieteni care pleaca in padure cu cortul si se trezesc a doua zi ca nu le mai functioneaza masina. Evident ca un om misterios si aparent binevoitor se ofera sa ii ajute atragandu-i pe tineri catre oraselul Ambros care nici macar nu mai aparea pe harta. Ajunsi aici sunt fugariti rand pe rand de catre un maniac, in sculpturi de ceara,care ii prinde si ii tortureaza, dupa care ii transforma in figurine de  ceara in marime naturala. Doar doi reusesc sa scape cu viata, asta dupa ce erau la milimetru distanta sa fie ucisi de marele artist.

9.”Texas Chainsaw Massacre”

“Masacrul din Texas” este patania unor tineri care porniti la drum dis-de-dimineata iau cu masina o tanara care abia se tinea pe picioare. Vrand sa o ajute, acestia se indreapta iarasi spre un orasel nemarcat pe harta unde un criminal in serie ii fugareste cu o drujba pentru a-i omori si a-i scalpa. Din toti cei sase,doar o fata reuseste sa scape cu viata. Acest film se gasesste in mai multe variante si este o poveste originala, dupa un caz real. Pentru mai multe detalii, cautati informatii despre Ed Gein, criminalul din viata reala.

8.Wrong turn

“Wrong Turn”(Drum Interzis), o miniserie, in prezent de 4 episoade despre un grup de inadaptati care locuiesc izolati. De aici,acelasi parcurs al povestii: un grup de oameni se aventureaza in padure, sunt prinsi, torturati si omorati fara pic de mila. Povestea se modifica de la un episod la altul, schimbandu-se doar locatia si personajele.Desfasurarea actiunii este exact aceeasi.

7.Rest Stop

“Rest Stop”(Ultima Oprire) este un film despre un cuplu care fug de parinti pentru a putea fi impreuna. Pe drum se opresc la un popas pentru a merge la baie, in schimb acolo sunt atacati de un “omul din camioneta galbena” care doreste sa ii prinda, sa-i tortureze si apoi sa-i lase sa zaca in agonie. Desi personajul central feminin se lupta sa se salveze, la final ajunge si ea pe lista persoanelor disparute de la intrarea in respectivul popas.

6.Saw

“Saw” este o miniserie despre un personaj cunoscut sub numele de Jigsaw care rapeste oamenii si ii supune la diverse probe pentru a-i face sa invete sa aprecieze viata. Probele sunt destul de dure si de cele mai multe ori, oamenii nu pot trece de ele, murind in conditii groaznice. Supravietuitorii,fiind marcati de cele intamplate renunta la vicii precum fumatul,drogurile,alcoolul si incep a trai o viata normala de frica gandului ca Jigsaw ii va captura din nou si ca probabil, s-ar putea sa nu mai scape cu viata.

5.Timber Falls

“Timber Falls” este povestea unui cuplu care se avetureaza in zona de camping, evident si de data aceasta – nemarcata pe harta-Timber Falls. Cuplul este prins de o familie care, din cauza ca nu putea avea copii, ii omorau pe toti cei care le calca teritoriul. Din fericire,dupa lupte inversunate, ambii reusesc sa scape cu viata desi blestemul ii urmareste chiar si dupa ce au parasit Timber Falls.

4.I know what you did last summer

“I know what you did last summer” (Stiu ce-ai facut vara trecuta) iarasi o poveste despre un grup de prieteni care castiga o vacanta mult asteptata. Ajunsi la destinatie sunt urmariti de un maniac ce rand pe rand ii prinde si ii omoara cu ajutorul unui carlig care ii inlocuia o mana

3.Friday 13

“Friday 13″ (Vineri 13), o alta poveste reala ecranizata despre tineri care intra pe domeniul Cristal Lake ce apartine unui ucigas inarmat cu o maceta ascutita. Este vorba despre povestea maniacului Jason Voorhees.

2.Eden Lake

“Eden Lake” (Lacul Eden) nu are nicio legatura cu Raiul despre care am auzit in Biblie. Dimpotriva,este exact inversul unei povesti frumoase, unde binele dainuie. Un cuplu aflat in luna de miere aleg ca destinatie Lacul Eden, un parc natural aflat intr-o padure. De data aceasta, criminalii sunt reprezentati de un grup de copii care sunt deranjati de faptul ca respectivul cuplu dorea putina intimitate. Gestul de a le interzice sa mai faca galagie a fost mai mult decat suficient pentru a-i starnii pe copii  si pentru a porni o lupta sangeroasa impotriva cuplului.

1.American Horror Story

“American Horror Story” este un serial, momentan cu doar un singur sezon despre o familie care, din dorinta de a fugi de trecut, se muta intr-o casa deloc primitoare dar cumparata pe un pret de nimic.D e ce pe un pret de nimic? Pentru ca toti fostii proprietari au murit in interiorul casei si pentru ca de fapt spiritele inca bantuie casa. Rand pe rand,pana la finalul primului sezon toti membri familiei mor intr-un mod oribil, fiind trecuti si ei pe lista proprietarilor care au decedat in vila impunatoare si care vor continua sa inspaimante pe succesorii acestora.

Acestea sunt doar 10 dintre scenariile horror americane care au la baza aceeasi poveste imbinata cu un happy-end in care doar unul, maxim doi reusesc sa supravietuiasca. Deci daca doriti sa va aventurati intr-un camping prin America, asigurati-va ca destinatiile dumneavoastra se afla marcate pe harta.