Cum sa faceti o rezervare la restaurant

Rezervarea la un restaurant va va ajuta sa atenuati mult stresul. Nu va trebui sa pierdeti timpul alegand unde sa mergeti sau sa asteptati la coada dupa ce ajungeti acolo. In schimb, rezervarea la restaurant va va ajuta sa profitati la maximum de experienta dvs. culinara si va va permite sa va concentrati asupra persoanelor cu care petreceti timpul.

Alegeti restaurantul

Inainte de a face rezervari, cel mai bine este sa decideti la ce restaurant doriti sa mergeti. Nu fiecare restaurant este dispus sa accepte rezervari, chiar daca este constant ocupat. De exemplu, este posibil ca unele restaurante mai mici sau mai noi sa nu aiba inca suficienta clientela pentru a crea un sistem de rezervari. Deci, este important sa cunoasteti politica unui restaurant inainte de a incerca sa rezervati o masa.

Decideti cati oameni sunt in petrecerea voastra. Dupa ce ati ales un restaurant, aflati cati oameni vor merge la cina cu dvs. In functie de dimensiunea petrecerii, timpul de asteptare poate varia. De exemplu, daca sunteti doar doi, este mai probabil sa aveti mai usor sa obtineti o masa. Pe de alta parte, daca incercati sa rezervati o masa pentru o petrecere de 10, va fi mult mai dificil. Numarul de persoane din grupul dvs. poate afecta, de asemenea, cat de departe aveti nevoie pentru a rezerva rezervarea.

Daca nu sunteti sigur daca o persoana va reusi sau nu, rezervati o masa care sa le includa oricum. Este mai usor sa ai un loc gol, mai degraba decat sa incerci sa adaugi un scaun la o masa intr-un restaurant aglomerat.

Setati o data si o ora

In functie de ziua saptamanii, pot exista mai multe deschideri decat altele. De exemplu, rezervarea unei mese intr-o zi a saptamanii este mai usoara decat incercarea de a rezerva o masa in weekend. In mod similar, setarea unei rezervari pentru ,,ore libere”, mai degraba decat pentru orele ,,prime time” obisnuite pentru micul dejun, pranz sau cina va facilita rezervarea.

Ar trebui sa aveti intotdeauna o data si o ora de rezerva in cazul in care nu exista disponibilitate la ora initiala pe care ati ales-o.

Sunati cat mai departe posibil

In multe cazuri, veti putea face o rezervare la cina devreme in aceeasi zi. Cu toate acestea, daca planificati cina din timp, sunati mai devreme. Majoritatea restaurantelor vor accepta rezervari cu cateva zile in avans, iar locurile de luat masa exclusiviste accepta deseori (sau chiar necesita) rezervari cu saptamani sau luni in avans.

Fiti cat mai politicos posibil atunci cand faceti o rezervare

Daca incercati sa rezervati o rezervare dificila, amintiti-va ca atitudinea dvs. la telefon va parcurge un drum lung. Fii increzator, dar politicos; evitati sa dati impresia ca va simtiti indreptatiti la o rezervare. Cu toate acestea, amintiti-va ca nici restaurantele cu stele Michelin nu se ocupa de indepartarea clientilor. Daca gazda raspunde ca restaurantul nu are disponibilitate, explicati-va situatia si intrebati politicos daca exista vreo modalitate de a fi cazat in viitor.

Cand suna, spune ,,Buna ziua, as dori sa fac o rezervare pentru sambata urmatoare la ora 5.” Gazda va intreba probabil cate persoane sunt in petrecerea dvs. si va va spune daca data si ora sunt disponibile. Daca nu este disponibil, incercati sa intrebati ,,Exista o masa disponibila mai devreme / mai tarziu?” Daca raspunsul este inca nu, intrebati daca va pot oferi disponibilitatea cat mai timpurie si mergeti de acolo.

Sunati pentru confirmarea rezervarii

Daca va rezervati masa cu o saptamana sau mai mult in avans, uneori este bine sa apelati ziua rezervarii doar pentru a verifica daca mai aveti. Ar trebui sa faceti acest lucru cat mai devreme in zi, in cazul in care exista o problema. Acest lucru va va permite sa faceti alte planuri daca aveti nevoie sau va va oferi timp pentru a rezolva problema cu restaurantul.

Sunati inainte sau anulati daca intarziat

Dupa ce ati securizat rezervarea, sunati inainte si cereti scuze daca se pare ca veti intarzia cu pana la 20 de minute. Daca alergi mult mai tarziu, ia in considerare anularea si reprogramarea cinei. Amintiti-va ca rezervarile se fac dintr-un motiv – pentru a va asigura ca in fiecare noapte sunt deserviti cat mai multi oaspeti. Daca intarziati, aceasta afecteaza rezervarile altor oaspeti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here