Expozitia felina de toamna SofistiCAT, la Romexpo

Asociatia Felina SofistiCAT organizeaza astazi si maine (25 – 26 septembrie) Expozitia Internationala Felina de toamna 2010, care va avea loc la Romexpo (pavilioanele 21-22), intre orele 10.00 si 17.00, anunta un comunicat remis StiriDeBine.

 La expozitia organizata de Asociatia SofistiCAT vor participa peste 300 de pisici de rasa din Romania, Ungaria, Ucraina, Italia, Serbia, Bulgaria, Israel, Rusia, Croatia, Turcia, Danemarca si Spania.

Prin fata juriului, compus din cinci arbitri internationali (Mira Fonsen si Anne Paloluoma-Sundholm- Finlanda; Lee Selassa si Ad de Bruijn – Olanda; Eric Reijers – Republica Ceha) vor defila frumoase exemplare de pisici norvegiene de padure, pisici persane, Maine Coon, British Shorthair, Ragdoll, Cornish Rex, Devon Rex, Singapura, pisici albastre de Rusia, bengaleze, Burma, Exotic Shorthair, precum si exemplare de pisica siberiana, abisiniana, siameza, orientala, Chartreux, Turkish Van, Sphinx si Don Sphinx.

 Atat sambata, cat si duminica, vor avea loc etapele preliminare ale concursului organizat in cadrul expozitiei SofistiCAT. Punctul culminant al evenimentului este concursul BEST IN SHOW.

 Finalistele celor patru categorii de grupe (grupa 1-persane si exotice, grupa 2-par semilung, grupa 3-par scurt si grupa 4-orientale si siameze) se vor intrece in marea finala pentru un loc pe podium. Premiile vor consta in hrana si accesorii pentru pisici.

 Vizitatorii care vor veni la expozitia felina organizata de SofistiCAT vor putea admira gratioasele feline intrecandu-se in frumusete si vor putea achizitiona o gama larga de produse si accesorii destinate atat pisicilor (hrana, igiena, joaca), cat si iubitorilor de pisici (cercei, bratari, posete etc.) la preturi promotionale.

 In cadrul expozitiei va exista, in premiera, un colt de carte destinat copiilor. Candice Luana Dragota – vicepresedinta Asociatiei SofistiCAT – va lansa astazi, 25 septembrie, la ora 14.00, cartea “Povestiri din gradina cu pisici“, iar scriitoarea Oana Stoica-Mujea va fi prezenta cu romanele sale fantasy si politiste.

 De asemenea, copiii de la Centrul de plasament “The Door” din Mogosoaia vor prezenta in cadrul expozitiei SofistiCAT o colectie de hainute pentru pisici creata de ei (designer Betty Scarlat, in varsta de 14 ani).