Instalarea incorecta a softurilor poate influenta performantele calculatorului

Majoritatea utilizatorilor de calculatoare au impresia ca doar componentele hardware pot influenta buna functionare a programelor. Acest lucru este gresit, de multe ori anumite programe, sisteme de operare sau chiar si updatarea BIOS-ului putand avea o influenta semnificativa asupra acestui lucru. Este recomandat mai ales pentru o persoana fara experienta sa apeleze la un centru de reparatii calculatoare unde se vor putea instala toate softurile necesare pentru continuarea activitatii.

 OnLaptop este unul dintre cele mai mari centre de depanari din Romania care a reusit in cei peste 10 ani de activitate sa remedieze peste 10 000 de calculatoare, 90% fiind gata chiar in aceasi zi. Pe langa partea de hardware acestia se ocupa si de instalarea corecta a softurilor.

Cele mai importante programe ce trebuie instalate de catre profesionisti

In ultima perioada, anumite softuri au devenit foarte complexe in procesul de instalare, necesitand atentia unui specialist. O instalare necorespunzatoare va poate afecta proiectele, dar si performantele sistemului, cele mai importante  dintre acestea fiind urmatoarele:

-Sistemul de operare – exista multe sisteme de operare in lume, insa cel mai cunoscut si utilizat ramane Windows. Exista multe variante, dar in functie de performantele sistemului avut, OnLaptop va poate recomanda o anumita versiune pentru a nu intampina probleme in timpul utilizarii.

-Upgradare BIOS – acest proces este unul complex. Atentia unui tehnician va fi necesara pentru a beneficia de o instalare corecta.

-Drivere – un calculator vine insotit de multe componente interne, dar si periferice. Fie ca este vorba de wifi, camera web, placa video sau de sunet, acestea vor trebui instalate individual. In ultimii ani, producatorii nu mai livreaza sistemele alaturi de drivere, ele putand fi gasite pe internet in mod gratuit. Dar daca nu cunosteti piesa si modelul exact nu veti reusi sa instalati versiunea potrivita.

-Antivirus – dupa instalarea sistemului de operare este indicat si obligatoriu sa va instalati un antivirus. OnLaptop sfatuieste toti utilizatorii de PC-uri, laptopuri sau sisteme All in one sa aiba instalat un antivirus performant si licentiat pentru a putea naviga pe internet fara griji. Mai ales in aceasta era digitala unde platile online se realizeaza foarte usor, anumite site-uri suspecte pot accesa metodele dumneavoastra de plata daca nu beneficiati de protectie.

Indiferent de sistemul detinut este necesar ca de cel putin doua ori pe an sa beneficiati de o curatare a prafului deoarece acumularea in timp poate aduce daune grave asupra sa, putandu-se defecta partial sau complet.

OnLaptop a lansat de curand noul serviciu Premium Service care ofera utilizatorilor de PC-uri, laptopuri si sisteme All in one multe beneficii si gratuitati precum transport gratuit atat pentru ridicare, cat si returnarea aparatului in cele mai sigure conditii. Acest lucru va este benefic pentru a nu mai pierde timpul in trafic, putandu-va concentra pe alte activitati urgente.

Indiferent de problema avuta acestia va pot rezolva orice defectiune intr-un timp scurt, mai ales ca multe dintre acestea se pot remedia sau in cazul in care sunt defecte pot fi schimbate in doar 60 de minute de la primirea aparatului. Avand in vedere situatia economica globala precara, repararea calculatorului este un mod responsabil de a va proteja economiile intr-un mod mult mai eficient.