Cel mai mare proiect de regenerare urbana din Romania se deschide la Brasov

Centrul comercial Coresi, dezvoltat de francezii companiei Immochan pe fosta platforma industriala Tractorul, va fi inaugurat pe 27 martie. Gandit ca cel mai mare mall din Transilvania si pozitionat ca shopping resort, un loc unde vizitatorii sa gaseasca absolut tot ce au nevoie, Coresi devine, astfel, cel mai amplu proiect de regenerare urbana din Romania, readucand la viata 8% din suprafata orasului, in mare parte teren viran.

Immochan, divizia imobiliara a grupului Auchan, a inceput in 2013 constructia centrului comercial Coresi, la Brasov, propunandu-si sa devina o destinație turistica și un reper pentru intreaga regiune. Dezvoltatorul Coresi estimeaza un trafic anual de 10 milioane de vizitatori, bazandu-se pe potentialul turistic al zonei si pe infrastructura.

Centrul Comercial Coresi, in cifre

Noul centru comercial va cuprinde 130 de magazine, 6.000 de metri patrati pentru spatii de agrement si cel mai mare hypermarket Auchan din Transilvania, cu o suprafata de vanzare de 13.300 metri patrati, o galerie comerciala cu o suprafata de 32.000 metri patrati si o zona de magazine cu marci internationale si locale, printre care H&M, iStyle, Apple Premium Reseller, Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Mim, Kenvelo, Tom Taylor, Time Out, Lee Cooper, Brioche Doree, Flanco, Decimas, Sabrini, Yves Rocher, MOA, Arsis – Vodafone, Inmedio, Sensiblu si multi altii.

Spatii generoase vor fi alocate pentru opt sali de cinema, digitale, parte dintre ele multifunctionale, care vor putea fi transformate in sali de conferinte, de teatru sau de receptii. Zona de food-court reprezinta peste 10% din suprafața totala a galeriei comerciale, cu 3.500 mp si 1.000 de locuri la mese.

Pentru a intregi experiența vizitatorilor, Coresi va amenaja platforma din fața centrului comercial, astfel incat in timpul sezonului cald va cuprinde terasele restaurantelor gazduite la interior, clientii avand vedere spre Tampa, muntele emblematic al Brașovului.

Centrul comercial va avea o parcare cu 2.400 de locuri si o zona destinata mijloacelor de transport in comun.

In cadrul Coresi se vor regasi și alte puncte de atractie, cum sunt cele patru piatete care vor purta nume distincte, si unde se vor putea organiza concerte sau piese de teatru.

Loc de intalnire cu mestesugarii

Brasovul este cunoscut drept Cetatea Mestesugarilor, ca atare, pentru ei, Coresi va avea o zona dedicata, pe esplanada din fata centrului comercial, care are dimensiunile unui teren de fotbal, unde vor fi ridicate cabane care vor gazdui atelierele artizanilor.

“Vrem sa propunem ceva cu totul special vizitatorilor shopping resort-ului. De accea ne-am gandit sa inlesnim intalnirea turistilor dar si a locuitorilor din Brasov cu artizanii. Vom pune la dispozitia mestesugarilor aceste cabane, gratuit. Ele vor gazdui atelierele de artizanat, cu conditia esentiala ca acestia sa vanda doar ceea ce produc”, a spus Tatian Diaconu, directorul general al Immochan Romania.

Investitia in construirea celui mai mare centru comercial din inima Transilvaniei se ridica la 60 milioane euro. Proiectul va continua cu dezvoltarea unei zone rezidentiale care va cuprinde aproximativ 2.000 de apartamente in blocuri.

Lansarea Coresi Shopping Resort din acest weekend va aduna peste 150.000 de oameni care se vor bucura de promotii, tombole, concerte si focuri de artificii.