5 beneficii ale ascultarii muzicii in timp ce faci miscare

Alegerea melodiilor potrivite in functie de exercitiul pe care urmeaza sa-l exersati va va ajuta sa evitati senzatia de oboseala extrema, deoarece creierul va fi concentrat pe muzica.

Muzica este un limbaj universal. Are marea particularitate de a conecta oamenii prin emotii similare, punandu-ne in ton chiar si cu momente din viata noastra care pareau uitate si ne amintim. Ne invita sa dansam si sa ne acordam cu corpul nostru. Prin urmare, numeroasele beneficii ale ascultarii muzicii in timp ce faci miscare nu sunt surprinzatoare.

Dar muzica nu este capabila doar sa ne conecteze: este si capabila sa ne deconecteze. Desi suna paradoxal, este o abilitate care are cantecul potrivit. Intr-adevar, ne permite sa ne distragem atentia de la problemele sau situatiile actuale si ca ne putem muta in locuri mai fericite sau mai calme. Cand vine vorba de exercitii fizice, muzica este un insotitor excelent pentru a imbunatati performanta la antrenament. Devine un element motivational, iar distragandu-ne atentia, ne impiedica sa fim constienti de cat timp a trecut sau cat lipseste.

Cercetatorii sustin ca muzica este capabila sa distrage atentia atletului de la constientizarea corpului. Va impiedica sa va concentrati asupra durerii si epuizarii. Prin urmare, da senzatia ca suntem capabili sa suportam rutina mai mult si mai bine.

Acest sentiment se traduce in siguranta si, odata cu ea, in mai multa performanta.

5 beneficii ale ascultarii muzicii in timp ce faci miscare

1. Te ajuta sa tii pasul

Muzica stimuleaza cortexul motor cerebral, ceea ce se traduce printr-o multa activare a corpului. Creierul trimite semnale pentru a se misca si a fi energic, care pot fi sincronizate cu exercitiul pe care il facem. In acest fel, vom fi plini de putere sa ne asumam exercitiul care urmeaza.

Cel mai bine este sa cauti muzica a carei cadenta si ritm sunt sincronizate cu intensitatea exercitiului. Astfel, cantecul va avea ritmul cel mai inalt atunci cand te afli in cel mai dificil punct al rutinei si va scadea cand va fi timpul sa te odihnesti si sa-ti tii corpul cald.

2. Toti avem un cantec

Desi stiinta nu are o explicatie exacta in acest sens, pentru toata lumea exista un cantec potrivit. Ne duce intr-un loc mai bun si ne face sa ne simtim plini de energie si vitalitate. Ne invita inevitabil sa ne ridicam de pe scaun si sa ne miscam.

  • De cele mai multe ori, impactul acelei melodii are de-a face cu momentul si cu ceea ce faceai prima data cand ai auzit-o.
  • Prin urmare, a lega un cantec care ne umple de vitalitate cu exercitii fizice este simplu. Iti vei realiza rutina fara prea multe dificultati.

3. Muzica distrage atentia

Dupa cum am mentionat, muzica are potentialul de a ne distrage atentia si de a ne permite sa suportam exercitiul mult mai mult. De fapt, determina creierul sa-si dedice o mare parte din energie si concentrare ritmului si, in multe cazuri, versurilor, fortandu-ne sa le urmam.

  • Cand creierul este implicat in acest proces, devine usor pentru el sa ignore impactul fizic pe care il are rutina. Durerea, disconfortul sau oboseala pot trece neobservate.
  • Unele studii au aratat ca muzica te poate face sa performati cu 15% mai mult decat in ​​mod normal la antrenament.

4. Muzica imbunatateste starea de spirit

Combinatia dintre muzica si exercitii fizice este un mare aliat al dispozitiei. Ambele sunt capabile sa ne inunde creierul cu serotonina, hormonul fericirii si al bunastarii , motiv pentru care dau rezultate excelente.

Printre recomandarile de combatere a stresului, depresiei, anxietatii sau a altor afectiuni se remarca un cantec destul de vioi si o rutina buna de exercitii fizice. In plus, sunt prieteni ai relatiilor tale interpersonale. Intr-adevar, fiind intr-o dispozitie mai buna, poti face fata mai bine mediului si provocarilor care apar.

5. Muzica te face sa te misti

Creierul gaseste in muzica un stimul imposibil de ignorat. Ascultarea lui ne incita imediat sa ne dorim sa ne miscam, deoarece activeaza receptori specifici. Miscarea declanseaza de obicei dansul, care este una dintre cele mai distractive forme de exercitiu.

Totusi, cu putina determinare, dorinta de a se misca poate duce la exercitii fizice. Dupa cum am mentionat, este recomandat sa le sincronizati cu muzica.

Chiar si muzica va poate ajuta sa va desfasurati mai bine rutina de mers pe jos sau de jogging, deoarece va ajuta sa ramaneti stimulat.

Acum stii care sunt beneficiile ascultarii muzicii in timp ce faci sport. Pune-o in practica!