6 remedii naturiste pentru a trata acneea chistica

Desi fiind produse naturale nu prezinta de obicei probleme, daca observam orice tip de reactie ar trebui sa inlaturam imediat tratamentul pentru acnee si sa ne clatim cu apa din abundenta.

Acneea chistica este o afectiune a pielii care depaseste cu mult acneea normala de care sufera adolescentii si adultii. Potrivit Bibliotecii Nationale de Medicina din Statele Unite, este cea mai severa forma de acnee. Este o afectiune cronica care este cauzata de alterarea suferita de glandele sebacee din cauza contaminarii si bacteriilor.

Aparitia lui tinde sa genereze probleme de stima de sine celor care sufera de ea. Acest lucru se datoreaza faptului ca, pe langa faptul ca este mai vizibil, de cele mai multe ori lasa pete si cicatrici greu de indepartat.

Problema este ca multi nu o trateaza corespunzator si aproape intotdeauna incearca sa stoarca cosurile cu degetele sau cu ace. Aceasta nu numai ca creste inflamatia pielii, dar genereaza si agresiuni care impiedica procesul de reparare a acesteia.

Cel mai bine este sa mergi la un dermatolog, pentru ca el iti va oferi cele mai bune sfaturi. Numai cu aprobarea lor puteti folosi urmatoarele remedii, care trebuie sa fie intotdeauna complementare tratamentului lor.

Pentru a va ajuta, vrem sa va impartasim aceste 6 remedii naturiste care, datorita proprietatilor lor, sunt ideale pentru reducerea acneei chistice. Descopera-le!

1. Ulei de cocos pentru tratarea acneei chistice

Uleiul de cocos este una dintre cele mai recomandate produse cosmetice naturale pentru prevenirea si tratarea acneei chistice. Are proprietati antimicrobiene, dupa cum se precizeaza in acest studiu realizat de Kannur Dental College din Kerala (India), de hidratare si reparare.

Utilizarea acestuia  ajuta la imbunatatirea aspectului pielii, reducand in acelasi timp prezenta cosurilor si imperfectiunilor.

Cum se utilizeaza?

  • Luati o cantitate mica de ulei de cocos organic si aplicati-o sub forma de masca pe zonele afectate.
  • Lasa-l sa actioneze fara clatire si repeta utilizarea in fiecare seara.

2. Miere de albine

Mierea de albine are proprietati antibiotice si antiinflamatorii, dupa cum confirma acest studiu realizat de Clinica Centrala „Cira Garcia” din Cuba. Din acest motiv, a fost folosit de sute de ani ca o completare pentru vindecarea acneei.

Utilizarea sa regulata mentine porii fara ulei si impuritati. De altfel, ajuta la reglarea activitatii glandelor sebacee.

Cum se utilizeaza?

  • Aplicati o cantitate mica de miere pe zonele afectate de acnee si lasati-o sa actioneze 30 de minute.
  • Dupa acest timp, clatiti cu apa calda si uscati cu o carpa moale.
  • Repetati utilizarea in fiecare zi pana cand aspectul pielii se imbunatateste.

3. Otet de mere

Otetul de mere organic este unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru pielea cu acnee chistica. Acizii sai naturali sunt antimicrobieni si antifungici, potrivit acestei cercetari efectuate de Universitatea Middlesex din Regatul Unit.

Cum se utilizeaza?

  • Combina parti egale de otet de mere cu apa si freaca-l pe cosurile de acnee cu ajutorul unei bile de bumbac.
  • Foloseste-l in fiecare zi, de doua ori pe zi.

4. Aloe vera

Aplicarea zilnica a aloe vera pe piele ajuta la accelerarea recuperarii acesteia dupa acnee si, intamplator, previne aparitia cicatricilor , petelor sau ridurilor. Acest lucru este confirmat de acest studiu realizat de Spitalul Clinic Provincial Didactic de Chirurgie „Amalia Simoni Argilagos” din Camaguey (Cuba).

Aceasta planta are proprietati hidratante si antioxidante care stimuleaza munca celulara pentru o regenerare optima.

Cum se utilizeaza?

  • Extrageti gelul dintr-o frunza de aloe vera si aplicati-l pe toate zonele afectate ale pielii.
  • Lasa-l sa se usuce timp de 30 de minute si clateste cu apa calduta.
  • Repetati tratamentul in fiecare seara inainte de a merge la culcare.

5. Turmeric

Turmericul are proprietati antibacteriene (conform acestui studiu realizat de Universitatea Sunway din Malaezia) si antioxidanti care pot ajuta in tratamentul acneei cronice. Aplicatia sa externa reduce prezenta impuritatilor in pori si proprietatile sale antiinflamatorii (dupa cum sugereaza aceasta cercetare de la Universitatea Central Michigan) descongestioneaza cosurile pentru a le face mai putin vizibile.

Cum sa-l foloseasca?

  • Umeziti putina pudra de turmeric cu apa sau ulei de susan si, dupa ce obtineti o pasta, frecati-o pana acopera zonele afectate.
  • Lasa-l sa actioneze 30 de minute si clateste.
  • Repetati tratamentul de cel putin 3 ori pe saptamana.

A devenit acneea cel mai rau cosmar al tau? Alege oricare dintre aceste remedii naturale si adauga-l la rutina ta de frumusete pentru a combate aceasta afectiune. Evitati amestecarea mai multor tratamente in acelasi timp pentru a evita riscul de reactii adverse.