Aparatura de peste 500.000 de euro pentru Spitalul Județean Arad

Premiera medicala la Arad! Aparatura in valoare de peste 500000 euro a fost astazi descarcata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, in prezenta lui Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad. Este vorba despre un agiograf, cel mai nou si modern angiograf care va fi instalat in Romania, unul dintre primele din generatia lui instalat in Europa.

„Partea de instalare si de reglare dureaza maxim trei saptamani, unitatea urmand apoi sa devina operationala, pentru a deservi urgentele cardiovasculare majore din judetul Arad”, a declarat doctor Cristian Dina, medic primar cardiologie, cu competenta in cardiologie interventionala, managerul Cardiolife Timisoara

Investitia finala se va ridica la 1 milion de euro. O data cu punerea in functiune a acestei sectii, cetatenii judetului Arad nu vom mai trebui sa paraseasca judetul in cautarea unei solutii de vindecare inspre Cluj, Ungaria sau Timisoara, unde exista personal calificat si aparatura de acest gen.

„Asa cum am promis in momentul semnarii contractului intre Spitalul judetean si Cardiolife Timisoara, astazi putem constata ca aparatura pentru Sectia de cardiologie interventionala a sosit la Arad, ceea ce ne da speranta ca in cateva saptamani vom putea inaugura aceasta sectie. Consiliul Judetean a pus la dispozitie spatiul in cadrul spitalului, urmand ca tot ce inseamna amenajare si aparatura sa fie sustinuta de operatorul privat. Astfel, realizam unul dintre primii pasi in ceea ce priveste o colaborare corecta intre o autoritate publica si un operator medical privat, aceasta in conditiile in care noi nu avem banii necesari pentru a face acest lucru”, a declarat Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Totodata, Nicolae Ioțcu a mai precizat ca „compartimentul va prelua atat pacienții cu afecțiuni cardiologice acute, dupa stabilizarea in secțiile cu profil acut, cat și pacienții care au suferit intervenții chirurgicale pe cord deschis, pana la recuperarea lor. De asemenea, si personalul medical care va activa in centru va fi tot al companiei medicale investitoare. In acest fel, bolnavii, intre care cei cu infarct miocardic care pana acum erau nevoiti sa apeleze la unitatile spitalicesti din Timisoara si Szeged se vor putea trata la Arad. Deschiderea compartimentului de Cardiologie Interventionala este important, cu atat mai mult cu cat in Arad, prima mortalitate este cauzata de bolile cardiovasculare”.

Pe de alta parte, pentru recuperarea post-operatorie, atat in cazul operatiilor invazive, cat si non-invazive, in sectia de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenta Arad se lucreaza in acest moment la realizarea a doua saloane moderne. „Saloanele vor fi doatet cu aparatura speciala, monitoare, respiratoare, cu pereti de sticla, unde microbii nu se pot dezvolta. Pacientii vor fi ingrijiti cu masuri de nursing, specifice bolnavilor cardiaci”, a subliniat Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad. Investitia apartine in totalitate Consiliului Judetean Arad.